dåliga dagar..

Tänk att skit alltid händer så småningom, men motsatsen aldrig kommer gratis...

Finland

Jag har ännu inte läst en rad om skottdramat. Kunde däremot inte undgå morgonnyheterna och soffexperten som kritiserade polis för att de inte kunde förutse vad som skulle hände osv osv osv.

Jag vet inte vad man ska säga. Det är iallafall alltid lätt att vara efterklok, eller hur?

Men ett märkligt samband tycks ju vara att vansinnesdåd med skjutvapen händer där det finns skjutvapen tillgängligt. Som t.ex i USA och i Finland.  Tjong , vilken slutsats !!

Vår utbildningsminister och soffexperten tycker vi ska lära oss 'se signalerna' , indentifiera hotbilden , särskilja ungdomarna med riskbeteende.

De asosociala. De utanför. De som lyssnar på slipnot och bär svarta kläder?

Ska vi låsa in dem på ett tidigt stadium (mellanstadiet) och medelst terapi göra hellylle ungdomar  av dem?

Eller ska vi på allvar förstå att vi måste visa alla medmänniskor kärlek och respekt för att undvika att någon blir så in i själen trasig att h*n utför vansinnesdåd?

Antingen det eller acceptera att fasansfulla saker händer. Överallt. Någonstans. Varje minut.

höst..


Inget inlägg

Hade tid över längs vägen och en intressant idé i tanken. Fick idén att skriva ned ett inlägg och publicera det ikväll. Fällde upp datorn mot ratten i bilen. Tog en klunk av kaffet från Mc Donalds. En varm känsla spred sig i bröstet och magen...neefan..PÅ bröstet och magen.

En stor kaffefläck breder ut sig över finaste skjortan och jag har två möten kvar innan dagen är slut.

Jävla Mc Donalds. De har nyss blåst mig på massa pengar , en sketen 'ceasarsallad' , vatten och en liten ljummen hamburgare plus kaffeblasket kostade 86spänn. ÅTTIOSEX..det får man en vällagad sushi för.

För ÅTTIOSEX spänn kan man begära att det slöa klappträet i kassan klarar av att montera ihop en kaffemugg så inte innehållet rinner förbi munnen.

Så det blev inget inlägg.  Det blev en snabbsväng på ett H&M 'a 2,5 minut och inköp av tröja. ( tur man är man)

Och Mc Donalds kan köra upp en senapssmord trafikkon i röven.

Sten Tolgfors

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag hörde vår försvarsminister i radion härom morgonen. Han har kommit fram till att han nog behöver tänka igenom hela vår försvarspolitik ett varv till. Pga Ryssland / Georgien.

"Man får ju ändå komma ihåg , detta hände ju väldigt snabbt"

"Vi kunde ju knappast vetat i JUNI att en konflikt skulle bryta ut i AUGUSTI"

Sagt på en pojkaktigt gnällig västgötadialekt.

Det skapar inget förtroende. Sitter man i en regering ska man ha så pass mycket KÄNNEDOM om dels historia , dels världsläget, att man skall kunna räkna med att konflikter blossar upp. Och att det går snabbt. Samt att ingen ringer året innan och bokar in en tid för konflikten så slöa regeringar hinner..ja vad hinner man på ett år?

Det är möjligt att skidanläggningar i Åre hinner mobilisera fram personal på kort varsel när säsongen startar oväntat snabbt, men ett försvar ÄR en något mera komlicerad apparat.

Vi har lagt ner hela idén om allmän värnplikt i praktiken och står nu med en generation svenskar som inte ens anser att vi har något att försvara.

Gonatt

CERN

Om man skulle drista sig till att filosofiera lite. En dag kommer forskare , ingenjörer , fysiker och andra kunskapstörstande figurer lösa gåtan. Universum, vad det består av , varifrån det kommer, hur det startade och vart det slutar.

Och sedan då? Förödande tomhet och meningslöshet eller berikande kunskap som tar oss till nästa steg i evolutionen?

Jag vet inte. Men kunskap och kännedom är inte alltid källan till glädje. Att inte ha något kvar att utforska , att längta till , att fantisera om. Då blir hela ens väsen ett fängelse.

Resa

Många i min generation har rest världen runt. Lite mera än den obligatoriska tågluffen runt Europa. Det kan handla om backpackers eller studier på avlägsna universitet i Boston , Sydney eller Tokyo. Men så fyller de 30+ och då ska man 'vara färdig'. När barnen kommit ska det bara resas till Lalandia , Legoland , Eurodisney eller, what the heck, Disneyland - dollarn är ju så billig...

OM det nu ö.h.t åks någonstans, för det mesta av pengarna SKALL ju läggas på bostaden. Något annat vore konstigt.

Så vi är nog lite konstiga. Vi reser nu istället för när vi var tonåringar. Vi har ett dassigt kök och har inte en endaste liten swimmingpool nergrävd någonstans. Och vi lämnar bort våra ungar. Sedan åker vi till en huvudstad. London, Berlin , Paris, Dublin, Prag , Bratislava. 

Inte ett enda bollhav , inte ett enda Zoo , inte ett enda nöjesfält. Bara långa frukostar, långa promenader , spontana öl & vin pauser, sena nätter, tid för kärlek och skratt och möjlighet att ta in något annat än barnens konstanta behov av mat och dricka, förströelse och uppmärksamhet.

Och vi skäms inte ens. Fast många tycker nog att vi borde.

Mera rättsväsende

Det känns som en ny företeelse men det kanske är felaktigt. Det här förbannade överklagandet. Det verkar vara regel att man skall överklaga. Bara för att man får. Det är jättebra att man kan överklaga, om man till exempel faktiskt är oskyldig, men det är tröttsamt när uppenbart skyldiga brottslingar överklagar, förhalar, försvårar.

Som Christine Shürrer , Tony Olsson och Bujar Bunjaku. Den sistnämnde som dessutom kräver att få Leif Silbersky som försvarsadvokat, vilket jag förstår har beviljats.

Vem betalar Leifs arvode ? Gör han det probono ?

Brottslingar och brottsoffer blir brickor i ett spel mellan jurister och staten får betala.

Självklart är det ingen bra idé men jag skulle gilla litegrann om man som åtalad riskerade dubblerat straff och advokaten riskerade att få betala hela rättegångskostnaden om man överklagar och blir fälld igen.

The Pirate Bay-debatten

Min enkla fråga är:

Är det OK bara för att det inte är olagligt?

www.aftonbladet.se/nyheter/article3262019.ab

God Bless America

Vad man än tänker sig , så finns det från landet i Väster en sexuell böjelse på temat OCH en vedertagen benämning på det hela...ta mig faen..www.youtube.com/watch?v=2293y1fBnbc

???

Glamour och champagne

Fjärde dagen på hotell , fjärde ensamma middagen till tonerna av Per Gessle, i en värld fylld av gubbar , gubbar och åter gubbar. Känner att jag är på väg att gnnnniiiiiiiiaaaaAAAAAAAAHHHHHHRSS 2.0