Sten Tolgfors

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag hörde vår försvarsminister i radion härom morgonen. Han har kommit fram till att han nog behöver tänka igenom hela vår försvarspolitik ett varv till. Pga Ryssland / Georgien.

"Man får ju ändå komma ihåg , detta hände ju väldigt snabbt"

"Vi kunde ju knappast vetat i JUNI att en konflikt skulle bryta ut i AUGUSTI"

Sagt på en pojkaktigt gnällig västgötadialekt.

Det skapar inget förtroende. Sitter man i en regering ska man ha så pass mycket KÄNNEDOM om dels historia , dels världsläget, att man skall kunna räkna med att konflikter blossar upp. Och att det går snabbt. Samt att ingen ringer året innan och bokar in en tid för konflikten så slöa regeringar hinner..ja vad hinner man på ett år?

Det är möjligt att skidanläggningar i Åre hinner mobilisera fram personal på kort varsel när säsongen startar oväntat snabbt, men ett försvar ÄR en något mera komlicerad apparat.

Vi har lagt ner hela idén om allmän värnplikt i praktiken och står nu med en generation svenskar som inte ens anser att vi har något att försvara.

Gonatt

Kommentarer
Postat av: Peter Harold

Samme Tolgfors som slog sig för bröstet därför att Sverige minsann hjälpt Georgiens försvar med ett "miljöledningssystem"...! ;-)Oss emellan, Tolgfors är "bombad"... Han verkar inte placerats på sin post utifrån militära meriter eller kompetens. Den karln bör nog inte hålla i ett vapen för då skadar han nog sig själv.

2008-09-11 @ 13:57:56
URL: http://peterharold.wordpress.com
Postat av: heaven

Peter Harold har skrivit om det här(Ryssland) ända sen jag hittade till hans blogg för en herrans massa år sen...så jag röstar på honom som försvarsminister:)

2008-09-12 @ 18:41:26
Postat av: Klp

PH blir försvarsminister och Heaven blir den självklara socialministern.Själv tar jag rollen som rörig småbarnspappa vilse på Willys , det är det enda jag duger till :)Om någon tar följande poster (eller vill byta)är det bara att anmäla sig:Kulturminister

Utrikesminister

Statsminister

Finansminister

Integrationsminister

Näringsminister

Täringsminister

Tärningsminister

Fantasiminister

Kaffeminister

Sexualminister

Skrivbordsminister

Lunchminister

Höstsemester

2008-09-16 @ 10:19:14
URL: http:// den här
Postat av: Peter Harold

Jag tycker att fjärde ministeriet räknat nerifrån låter frestande... ;-)

2008-09-17 @ 16:36:09
Postat av: Klp

Så du lämnar din post som försvarsminister för det där andra ministeriet?Då vet vi vem som härmed går först i alla pride-tåg under mandatperioden och vem som inför obligatoriska 'dildopartyn' på alla polisdistrikt och regementen ( vi måste sträva efter 'open mind' inom statsmakten).Ha så kul :)

2008-09-17 @ 23:04:12
URL: http://kaffelattepappan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0