Första snön

Igår ville sönerna ta en kvällspromenad. Vi klädde på oss jackor , vantar , mössor och reflexvästar och begav oss ner mot kajen. Därnere rådde tystnad och ljusen från Timrå, Fagervik och Söråker speglade sig i vattnet. Vackert. Buttermutters StarWars-svärd glimmade i blått här och där i skogen. Plötsligt såg vi hur himlen förändrades, hur ljuset bröts mellan himlen och vattnet. Så plötsligt kom den. Snön.

Det är häftigt hur man kan bli på så bra humör av snö. Suget efter lussebullar och glögg blir starkt och allt känns plötsligt harmoniskt. Inget skitigt höstmörker mera.

Nu ligger ett skinande rent snötäcke på 1,5 cm och världen är vacker idag. : )


Visste du förresten, att reflexvästen är medelpads folkdräkt ?

/ Klp -  som fått vinterns första snöboll i nacken

Vinterdäck

Ikväll är det åter dags att kräla i kallt grus med regnet i nacken och fumla med ficklampa, fälgkors och 5-56.

Det var väl allt jag hade att säga idag.

'Boken var bättre än filmen'

Jag är inte verbal.  Antingen står jag svarslös eller så kommer det något riktigt lamt ur  min mun vilket får de flesta att tappa intresset. Jag har skrivit ett o annat som fått folk att höja på ögonbrynen, bli arga eller glada eller imponerade men jag äger inte förmågan att kommunicera ut något liknande med rösten.

En gammal trött diskussion på nätet är den om huruvuda 'nätet' och 'IRL' är skilda saker eller är samma verklighet. Samma verklighet är det ju onekligen men det är definitivt en annan dimension av samma verklighet. Overbala människor som får en syl i vädret. Verbala människor som saknar förmåga att formulera sig snyggt i skrift blir tillintetgjorda i diskussioner på nätet. Av overbala nollor. Där kom väl näthatet fram tror jag.Jag är som sagt inte verbal. Jag har en fru som fungerar som den sociala motorn i familjen och jag åker räkmacka brevid.  Det går ju bra. Jag hade gärna varit lite mera verbal dock, det skulle vara skönt att kunna utrycka sig i ord. Att kunna skriva är ju inte så dumt iof , men det leder inte till någon vidare snabb kommunikation.

Det är annat när jag jobbar. Då kan jag prata med vem som helst. Ställa krav. Argumentera. Skämta. Men när det bara är lilla jag , helt privat  är jag helst tyst om det går.

Att läsa något är inte samma sak som att se en person och lyssna på denne. Därför är ibland boken bättre än filmen och alla kloka människor på nätet är inte så roliga 'IRL'.

Contractor Air Ltd

Körde förbi Arlanda igår och vi såg en stor Airbus lyfta rakt över motorvägen. Funderade då på flygresandet och vad det förändrats. Förr , precis när jag började flyga, innebar flygresor avkoppling. Man blev serverad mat och sprit och det var tillfälle att vila. Nu ska man helst checka in online hemifrån och på flygplatsen måste man visa upp dator och tandborste. Ombord är man en konsument som bombarderas med sprit, lotter, smycken, klockor och solglasögon, eller helt enkelt mat och dryck. En flaska vatten 25kr. En fadd kycklingwrap, 7,50 Eur.

Det är priset för billigare flygbiljetter.

Varför inte ta det ett steg till? Låt folk flyga 'gratis'.  Istället för att bygga fabriker för enklare montagearbeten i låglöneländer, sälj produktion på flygplanen istället. Låt sol&badtörstande  sy 100 par jeans på vägen till Thailand och du åker gratis. Eller programera enkel kod till nå´t system. Eller plocka ihop mobiltelefoner. Eller delta i marknadsundersökningar. Eller uppdatera olika register och flyg gratis till Seattle.

Gratis arbetskraft, Kunden betalar flygningen bara. Inget personalansvar. Produktion dygnet runt som med fördel kan styras så det passar marknadsflödet. De som flyger från Kina till Italien kan sy jeans t.ex.


Publicering av dömda sexbrottslingar

Det verkar vara så att en majoritet vill ha offentliga register där dömda sexbrottslingar publiceras med namn , adress och bild. Jag har mycket att säga om det. Just nu nöjer jag mig med att föreslå er som vill ha denna 'trygghet' att ni provar ett annat samhälle. Det finns ju länder i världen med liknande system. Usa och Storbritanien, Kina eller varför inte SaudiArabien och Iran. Där är det jättetryggt. Sistnämda har ju dödstraff för våldtäkt så det måste ju innebära att det brottet inte existerar där. Eller hur?

Köp enkel biljett och åk redan idag är ni snälla. Här underminerar ni nämligen bara det svenska rättsamhället istället för att förbättra det.

/ Klp


Righteous Kill , dumhet och urvattnade varumärken

I Fredags kände vi för lite filmmys och biokvällar kräver så mycket planering med barnvakter osv...så vi gjorde som vanligt..alltså...ja. Vi såg filmen hemma istället.  Jag hade ögnat igenom aktuella filmer och fastnat för titeln i det här inläggets rubrik. Titeln lät inte tilltalande men det var ju ändå en film med både Al Pacino och Robert de Niro. Ni minns väl 'Heat' ?`

Den här filmen inleds med en scen där tuffsnutarna övningspangar på skjutbanan. Redan där började jag ana oråd. Amerikansk film har vissa element som MÅSTE finnas där ifall manuset är för dåligt eller för korkat. Vissa element som iaf ska få den amerikanska whitetrash-medelmåttan att känna sig hemma. Det är flaggor, Baseball och poliser som övningskjuter på skjutbanan så måltavlarona sprängs i bitar.

I nödfall kan man byta ut baseballscenen mot lite casual-basket-dunk, särskilt om det är svarta skådisar.

Svarta hjältar - Basket
Vita hjältar - Baseball

I den här filmen är huvudpersonerna vita ( med italiensk påbrå) och således är det baseball som gäller. I en scen spelar Robert de Niro baseball. Det är nog söndag och supersnutarna är lediga. Al Pacino sitter och tittar på , lojt tillbakalutad på en...Harley Davidesson ?..Nej nej..på en BOSS HOSS såklart. Och ett par 20-åriga tjejer kråmar sig på Al och åbäket.

Här har jag för länge sedan insett att vi är lurade som fan. Det vi ser är en fruktansvärt dålig film, framskiten av ett gäng människor som vill tjäna cash hellre än att göra film.

Ännu en scen värd att nämna..två poliser anländer till en mordplats och stirrar skrämda och hänförda på något de inte förstår. Kameran visar oss vad de ser och det är en ...platt-TV.."Wow I never seen one That big , man"..och innan dess har superskurken ( 50-cent) flashat irländsk whisky och hippa mobiltelefoner i parti och minut.

Vi såg den inte klart och vi laddade hem den illegalt. Jävla slöseri med bandbredd. Hade jag betalat för biobiljetten hade jag ändå lämnat biografen.

Det är här vi kommer in på urvattnade varumärken. Man tror saker är bra för att de är kända för att vara bra. Al Pacino, Robert de Niro.

Rejma.

Rejma gör barnoveraller som är top of the line. Det smuttaste av det smutta. De här overallerna är inte nå´n bävernylon , nej , detta är hightech kevlar dunder tyg som håller den mest idoga vinterbadande unge torr hela dagen på dagis. Har vi ju fått lära oss.

Så vi köpte ju en Rejma. Den kostade 1200 spänn. Jag anande lite oråd när butiken påtalade att man nu , från i år säljer en rejma med 'förstärkt skydd'. Den kostade 1600. Jag tyckte 1200 ( TOLVHUNDRA) för en barnoverall var absurt nog och köpte standard.

Den höll i två veckor. Det blev hål på knäna och där bak och fanskapet blev ju blöt. Rejma reklamerade inte. Det var 'normalt slitage' och overallen lappades hjälpligt av butiken. Urvattnat varumärke. Kanske en ny ledning som dragit in på kostnader (kvalitet) och nu skall mjölka cash ur ett fint varumärke.

Så dumheten. Som breder ut sig.
Eller?

När jag satt vid ett fikabord på ett annat jobb för några år sedan var vi tre män som pratade. En 66-åring , en 54-åring och så jag , som var 32 eller nå´t. Jag tror vi pratade om Kina. Jag var upprörd och vevade på med mänskliga rättiheter och de två andra var mest, 'Jaja..jo..mm..suck' , och så skiner 54 åringen upp och säger:

"-Åhh jag känner igen det där. Känslan när man börjar bli vuxen på allvar och hur man vill ifrågasätta allt. Det hände mig med i 30-års åldern, men nu har jag plötsligt börjat acceptera saker som de är."
 
66-åringen föll in och höll med. Han hade helt slutat läsa tidningar. Han ägnade sig åt ekonominyheter och väder, jobbet , båten och barnbarnen. Det andra gav han blanka faen i.

Jag börjar förstå att jag är på väg åt samma håll. Jag ger snart blanka faen jag med.


curiosa , motorcykel för idioter:

www.boss-hoss.se/page.asp?id=183

Gå på krogen

Det här med att 'gå ut' är något som verkligen försvunnit ur mitt liv. Det märks tydligt när jag ser tillbaka på mina två år i en ny stad. Jag har ingen aning om vart man ska gå om man ska gå nånstans. Det gör inget. Hela företeelsen med att 'gå ut' har egentligen alltid varit som en dumdryg kompis jag egentligen aldrig gillat och nu tappat kontakten med utan att sakna.

Hur kul ÄR det egentligen på krogen? Jag tror jag minns två tre tillfällen då jag lyckats ha kul på krogen. Under 15 år som 'vuxen'.

Jag minns däremot ovänliga människor, trängsel och tjafs, fylla och rastlöst drickande av öl, om man lyckades ta sig fram i baren. Och handen på hjärtat. De där ölen smakade sällan särskilt gott. Det som var roligt var förfesterna, sedan kom krogen som den allsmäktige glädjedödaren.

Det tyngst vägande skälet att jag avskyr att 'gå ut' är nog ändå - musiken.  Hur många kvällar har jag inte funnit mig själv på ett dansgolv och försökt komma i stämning till Gyllende tider...dansremixar på 'Låda på magen' ..Highway to hell eller något annat helt hopplöst tråkigt.

Jag kanske har haft otur. En gång kommer jag ihåg ett dansgolv på en finlandsfärja. Discjockeyn hade lyckats med konsten att hitta Prodigy , Teddybears Sthlm, kylie Minouge. Det varade en kvart sedan blev det discoshlager igen, men den kvarten var nog min bästa kvart på ett dansgolv.

Idag kan jag inte ens se mig själv på ett dansgolv. Vad skulle kunna motivera mig till det förutom vapenhot..?

Mitt fredagsmys går ut på middag med clm och vrålaporna - sedan nå´n barnfilm med popcorn, sedan en lång löparrunda med ngt tungt i lurnarna ( Neurosis eller Isis ) sedan bara vara..eller pilla på clm om vrålaporna sover.

Går du på krogen ? Vad fan då för ? Vad får du ut av en bra kväll på krogen?

Ladies night & föräldraskap

Egentligen tycker jag det är ovärdigt.  Jag kollade på TV versionen , eller jag försökte kolla men det gick inte. Skämten var lite fööör lättköpta, lite väääl tillrättalagt och så har jag ju så förbannat svårt för såna här karlakarlar. De där mystuffa gubbarna som är så jävla lattjo. Kjell Berqvist. Peter Stormare.

Som sagt , det är något ovärdigt över det hela. Men jag hinner inte tänka längre än strippklubb så faller ju hela tanken om vad som är ovärdigt.  "Om det fanns någott motsvarande för män skulle det bli häxjakt!"  gnäller en del , men vi får nog konstarera att vi är ovärdiga ibland. Nästan allihop.
Nu har jag spenderat tre dagar ensam med sönerna Buttermutter 6år och Lilltjut 2,5år. Vi har haft det guld. Det har varit rena semestern. De har tjafsat lite och stojjat mkt men ändå..de har klivit upp på morgonen..ätit maten de fått..vi har hunnit bada , läsa sagor , kicka boll efter middagen , myst med mackor framför bolibompa.

När vi är två föräldrar hemma klarar vi knappt att duka av bordet efter maten innan hela helvetet brakat löst , Lilltjut har hällt 5-56 i akvariet eller Buttermutter smetat av sina skor på tapeten eller vi vuxna blir osams om skitsaker.

Två vuxna hemma borde ju bli halva jobbet ?RSS 2.0