Hyckleriet, lite till mans..

Folk upprörs över diplomaten Klas som figurerar i realityserien 'Diplomaterna'. Folk upprörs över poliser som försöker repa mod att ge sig ut i Rosengård bland flygande flaskor och briserande fyrverkeripjäser. Folk upprörs över politiker som fuskar med skatten. Präster som tittat på porr på sin dator. Läkare som har höga löner.

Vi vanliga, vi som inte har massmedia hängande över axeln, vi får vara hur elaka som helst. Vi bedrar våra partners, vi petar näsan, vi smäller i oss godis i smyg, vi röker - fast bara på fest-eller utomlands, vi fuskar lite med skatten, tar lite vab när det är tråkigt på jobbet eller tar hem lite bra-ha-grejor från jobbet. Smugglar hem sprit. Köper smuggelcigg.

Vi får vara människor. Vi själva, men inte de andra. Diplomater, lärare, poliser , läkare , politiker.

Jag njöt igår när Klas ogenerat drack gin&tonic i poolen och skröt över sitt glassiga liv som diplomat. Jag tänkte på hur många som ser detta och förfasas. Blir förbannade över hur skattemedlen spenderas.

Visst , de framställs inte som några raketforskare precis, Klas från UD och Dick från exportrådet. Två pellejönsar egentligen. Som vilka säljarsnajdare som helst. Men de är de som gör jobbet. Grovjobbet. Ser till att företagledare får träffa rätt personer. Ser till att det står en bil och väntar på flygplatsen i ett kaotiskt land där man inte kan ta något förgivet.

Fixar fester som de måste delta i för att på natten efter förbereda någon höjdares tal till förmiddagen därefter. Ibland har de ledigt. Det har de flesta som jobbar emellanåt.

Om man nu inte gillar Klas och Dick och inte tycker de är lämpliga att ha den position de har ( 200-resdagar om året och ett liv på hotellrum) så undrar ju jag varför inte alla dessa politiskt korrekta människor, med alldeles rätt värderingar, som aldrig fällt en nedsättande kommentar, som aldrig varit trötta och sagt något olämpligt framför en kamera...varför är inte dessa människor diplomater?  Varför är inte dessa människor piketpoliser. Eller alla självutnämnda experter på utbildning, varför är de så sällan lärare själva?

Det är så lätt att ha åsikter om det man själv inte behöver ta i, eller hur ?

Lista snodd från kurrylinVad heter du: micke
Var bor du: alnö
Trivs du där: ja
Brukar du läsa horoskop: japp, det är rutin
Har du körkort: japp , t.o.m TAXI-leg , men det var längse´n det användes
Favoritdjur: hund-katt-hund-katt-hund-katt-hund...nä..Katt
Festar du mycket: Ne
Sprit, cider, vin eller öl: öl, vin och whisky
Antal kuddar i sängen: två
Äger du ett busskort: nej
Vad åt du till frukost: Fil med müssli o massa fröer o grejer
Har du haft sex denna månad: ne
Nästa mål i ditt liv: tja..det är ju en bra fråga. springa en marathon vore kul.
Hur svarar du i mobilen: beror på vem som ringer
Antal timmar sömn inatt: Fem.
Sov du ensam: Japp.
Din hobby: mina motorcyklar är väl en 'hobby' dårå.
Vad är det för veckodag?: Onsdag.
Vad åt du senast: ceasarsallad.
Vem fick du sms av senast: colalightmamman (numera smoothiemamman)
Vem ringde dig senast: en kund
Godaste ölen du druckit: den kalla Guinnes som serverades efter en svettig rundvandring på bryggeriet i Dublin
Vilka hårfärger har du haft: jag har mörkt hår. Hade ljusa slingor på 80-talet...i 9:an
Vad såg du senast på TV: nyheter - SAAB och f&%/&ing piratebay-blajjet
Vad läser du för bok just nu: Läser om en så´n myspysig deckare, 'den ryske vännen' av Kajsa Ingmarsson
Skostorlek: 42
Hårfärg: mörkbrun
Är du kär i någon: I frun.
Önskar du att du bodde någon annanstans: Nej men jag skulle kunna trivas i en storstad.
Dricker du: Jag drack kaffe nyss..
Vilken parfym använder du: Hugo Boss när andan faller på
Vilka skor använder du: Jaha..det var en så´n tjej-lista..
Dagens klädsel: Svarta jeans, svart t-shirt , svarta skor, randiga boxershorts.


TV4 - väder

Ikväll kommer nog Tone Bekkestad rapportera vädret från ngt kallhål i Lappland, för jag åt frukost några meter från henne i morse i Luleå. Glamour & kändisar hela tiden.. : )

champagne & glamour

När jag efter en arbetsdag och påföljande 5 timmar i bilen norrut kommer in på hotellrummet och kanske vill stryka en skjorta inför morgondagen finner  jag OFTAST en....byxpress. Vad har man den till? Är det NÅGON som använder en byxpress?

Kärnkraft och Uranbrytning

Vad gör man med en söndagsmorgon om inte fundera över energi, förbrukning av energi och produktion av energi.
Halva Sveriges energibehov ( el ) kommer från våra kärnkraftverk. Okej. Vi har folkomröstat om kärnkraften en gång. Folket beslutade då att kärnkraften skulle avvecklas. Okej. Det är 30 år sedan och det har väl egentligen inte hänt så mycket mera än att vi lade ner Barsebäck och kompenserar detta med import av el från utlandet. ( Äldre kärnkraftverk i Öst och brunkolskraftverk bl.a).

Beslutet att avveckla fick följden att ingen forskning egentligen fått bedrivas om kärnkraft i Sverige. De anläggningar vi har är byggda på 60-talet med dåtidens teknologi och där stannade utvecklingen.

Vårt energibehov har ökat och numera är det lite okej med kärnkraft igen. Eller hur?. Vi har s a s inget egentligt alternativ efterssom 50% av energin ( el) vi förbrukar kommer ur kärnkraft.

Skulle vi kunna skära ner vår el-konsumtion 50% ?

Jag tror att man kan bygga bättre kärnkraftverk nu än man gjorde på 60-talet. Vad gäller uranbrytning så har jag varit starkt emot det men läser man på förstår man att även detta kan göras på ett bättre sätt idag än vad som gällde på 50 till 70-talet. Där vi idag köper vårt uran som vi driver 50% av vår elkonsumption med ( Ryssland , Nambia bl.a) är jag inte så säker på att driften utförs på det bästa sättet, vare sig för miljön eller för gruvarbetarna och befolkningen runt gruvorna.

Vi kan alltså inte fortsätta som vi gör.

Sverige sägs ha 15% av världens Urantillgångar ( beroende på vem man frågar). Uranet finns ungefär där jag bor och norrut.

Men okej då. Industrin i Sverige ligger långt i framkant med säkerhet och miljö. Vi skulle nog kunna bryta uran på ett modernt och säkert sätt. Brytningen och anrikningen omsätter stora mängder jävligt otrevliga ämnen som svavelsyra och radon.

Det kan även vara smart att bygga anläggningar med god standard när vi kan. Tänk ett mardrömscenario där det blir energikris på allvar och någon stormakt ( Kina , Ryssland ) helt sonika ger sig fan på att de ska ha våra 15%... ( tur vi la ner försvaret , då slipper vi säga nej till dem).

Det jag har emot kärnkraft, som gör hela grejen omöjlig om man ska tänka nyktert och långsiktigt, är slutförvaringen av kärnbränslet. Det är lite underligt att bygga bergrum till ämnen som kommer vara livsfarliga i 10 000 år.

Uranet har en halveringtid på över 700 miljoner år. Tror man att man kan bygga ngt som skall skydda planeten under så långa tider tar man inte ansvar för kommande generationer. Dessutom är varken uranet eller ytrymmen för slutförvaring oändligt. Det kommer ta slut. En del menar att det kommer ta slut om 40-50år.

M.a.o måste vi släcka 50% av vår elförbrukning om vi inte kan hitta på ngt annat. Min uppfattning är att våra bostäders två hål i väggen är förlegat precis som oljepannor och bilar med tvåtaktsmotorer. Vår hushålls-el skulle vi kunna generera med eget fysikt arbete, åtminstone när det gäller belysning och alla mediaapparater vi omger oss med. Värmekällor och andra livsnödvändiga funktioner som sjukhus och industri kanske kunde klara sig med smart vattenkraft , solenergi och vindkraft.

Vad tycker du?

Sälj burkhor på ICA

41-åriga tvåbarnsmamman hittade ett plagg med spets för flickor på ICA och detta blir en 'spets-bh' i hennes hjärna.
( och bara ordet spets-bh borde vi förbjuda för det förknippas bara med porr och prostitution ju, väl?)

www.aftonbladet.se/nyheter/article4410010.ab

Jag har mängder med kompisar vars döttrar vill ha kläder som har spets. De tycker det är fint. Jag tror inte sex , porr och snusk finns i deras sinnesbild ö.h.t. Den finns mest hos människor som 41-åringen i artikeln.

Vad jag är trött på hysteriska kvinnor som ser porr och snusk i allt.  Vad tycker 41-åringen man skall göra? Ska vi förbjuda kjolar , nattlinnen ( särskilt med spets) blusar för alla flickor under 18 år?

Ska vi inför ngn form av unisex-overall ? Eller ska vi ta den där burkhan på direkten?

Peter Schiff

Det finns kloka amerikaner. Konstigt att han inte synts så mycket i våra medier. Han började protestera mot överkonsumtion och upphausad låne&bostadsmarknad redan 2006. Men då blev han mer eller mindre utskrattad. I det här klippet blir han t.o.m tystad. Tekniska problem..hmm....

Tröttsamma idioter

Blir det mera smaklöst än såhär?

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2009/article4349351.ab
Syftar på bilden och upplägget, inte den trötta intervjun med oviktig information..


SuperMusic

De har det gemensamt att de har 'det'. En bunke låtar som gör mig extra varm.


Bosse

Idag gick min morbror bort. Han avled i sin säng på ett vårdboende kl 07:30 i morse. Han led av schitzofreni ( tydligen) och svår diabetes. Sista åren hade han dragit sig undan och jag var för bekväm för att försöka hålla kontakten. Man tror alltid man får en andra chans senare. Men det fick jag inte.

Bosse var nog en glad yngling tills han i 17års åldern drabbades av depression. Under hans tonår under det tidiga 60-talet fick han nog inte den hjälp han behövde. Alltför starka psykofarmaka gjorde nog inte saken bättre.

Jag minns iaf Bosse under min uppväxt som en fryntlig men lite konstig farbror. Han gillade bilar och motorcyklar och båtar och han hann nog med ett par förhållanden med kvinnor också. Så han fick lite glädje i livet också.

Jag ska spela Beatles för Bosse , för det vet jag att han tyckte om.

Adjö Bosse , jag kommer aldrig glömma dig.På livets höst..

Jag har fyllt 36. Det känns på ett sätt ofattbart men på ett annat helt naturligt. Jag är tillhör de medelålders men faen det gör inget. Jag är som en frukt som fått för lite sol och därför mognat sakta. Jag mognar och växer fortfarande.

Jag tror det är  många 36 åringar som växt färdigt men dit hör inte jag. Jag är en så mycket bättre människa nu än när jag var 26. På alla sätt. Ansvarsfullare, trevligare, klokare och mycket modigare. Starkare , uthålligare och lugnare. Jag känner inte heller att jag på något sätt är 'färdig'. Jag har mycket kvar att utveckla. Även om håret tunnat ut har jag inte blommat än känns det som.

Det är en skön känsla som jag hoppas följer mig livet ut.

RSS 2.0