Dysterkvist ?

Inte alls. Men jag kanske tänker för mycket ibland, som på sån´t som förra inlägget handlade om. Det gör ingen glad och det gör ingen skillnad. Kanske vore bättre att bara släppa alla självpåtagna bekymmer och gå in helhjärtat för Idol och Anna Anka. Fast förresten så är jag ju MAN och då ska man inte ägna sig åt Idol och Anna Anka utan SPORT. Fotbollssäsongen börjar väl gå mot sitt slut och Hockeysäsongen har börjat.

Jag har ingen koll i år heller vilka som går (gick?) upp i allsvenskan , vilka som är kvar i superettan eller vad man ska tro om elitserien ( heter det va?).

Ändå är jag en fotbollsfarsa nu. Var på fotbollskupp hela söndagen faktiskt. Jag tänker inte låta mitt ointresse stå ivägen för mina barns fotspollsspelande. Det är ju faktiskt riktigt roligt.

En annan sak som slog mig när mina föräldrar hälsade på sist..hur KAN MAN..ägna så många år av sitt vuxna liv att tyst kritisera sina föräldrar för alla små saker som inte var klockrena under uppväxten och samtidigt inom sig beklaga sig över vardagen med småbarn och allt vad det innebär. Som om det inte var lika jobbigt för dem. Som om de inte också kämpade och försökte och ibland inte lyckades riktigt. Fick stå där ouppskattade och skämmas med otack som lön.

Det är tack o lov inte försent än. Jag har kvar mina föräldrar och jag kan tack o lov sluta klandra dem för alla deras brister och istället vara tacksam för allt det de lyckades med.

Se, jag kanske blir vuxen jag med så småningom.

 


Safia Benaouda o lite till..

Jag var i Budapest nyligen. Den regionen har upplevt det mesta inom krig, våld och terror. Allt från Attila till Romarna och Turkarna. Senare i modern tid kom Tyskarna och efter detta Sovjetunionen. I Budapest finns ett museum i den byggnad gestapo och senare KGB använde som förhörscentral och utrensningssluss för oliktänkande och farliga personer. Människor som hamnade där lämnade sällan byggnaden levande. De var farliga för samhället.

Byggnaden ligger mitt i staden så man tycker folk borde vetat vad som hände innanför väggarna och nere i källaren. Det borde hörts ut på gatan. Självklart visste alla vad som hände därinne, men det var nog enklare för de flesta , då som nu, att acceptera att de som hamnade i hemliga polisens klor var farliga personer. Bättre att titta bort.

Vi gick ner i källaren och in i cellerna. En cell vars väggar sluttade inåt och golvet var vattenfyllt c:a 20cm. En cell som var c:a ½ kvadratmeter stor. I centrum fanns själva förhörsrummet. En sliten träpall. En strålkastare i ansiktshöjd. Eluttag i väggen ovanför en enkel 'arbetsbänk' med verktyg. En tång. Några olika slags korta batonger. Nå´n slags bakelithandtag med elanslutning. Lite rep. En talja i taket.

I rummet längst in stod galgen.

Det hände på många håll i Europa för inte längesedan alls och det händer lite varstans i världen fortfarande. Det händer inte i Sverige förnärvarande. Förnärvarande.

När jag läser om de tre svenskarna som gripits i Pakistan blir jag beklämd. Beklämd över allmänhetens åsikt att de gott kan få ruttna bort. För allmänheten vet tydligen precis allt om de tre svenskarnas avsikter, planer och gärningar. När det gäller terror, eller rättare sagt terror och muslimer behövs inga rättegångar eller bevis.

Jag vet ingenting om de tre svenskarnas avsikter, planer eller gärningar. Därför blir jag beklämd av blodtörsten och kvällspresssnabba slutsatser hos proppmätta svenskar.

Sådana som jag kallas naiva.


Forum och communitys

Det finns forum till förbannelse. Jag är medlem i ett forum för varje mc-modell och ett för en bil jag har. Jag tycker det funkar sådär. Man kan få hur mkt information som helst de gånger man har tur. Andra gånger funkar det inte alls. Jag har två problem jag skulle behöva hjälp med och kollar de modellspecifika forumen på nätet. När man läser igenom inläggen framgår snart vilka skribenter som bara är pratiga och vilka som har verklig kunskap. Det är ju de med kunskapen man vill åt.

Så författar man sina inlägg och börjar vänta på det där svaret som skall lösa alla bekymmer. Och väntar gör man. Efter ett par dagar ser ens inlägg sådär ensamt och pinsamt ut och man börjar fundera. Var jag oklar?Verkade mitt inlägg oseriöst?

Efter fyra dagar inser man att man är ignorerad och det är trist.

Andra gånger kan det bli tvärtom. Som på forumet för bilen där ett litet inlägg genast genererade inbjudningar hem till folk jag inte känner. Okej om man har en bilmodell gemensamt , det betyder inte att man delar alla värderingar och uppfattningar här i livet och per automatik blir vänner för livet...eller så är jag väl en osocial figur.

Det ligger en bicpenna på mitt skrivbord, jag kanske skulle söka upp en forum för bicpennor och skaffa mig flera vänner för livet. Finns det inget forum så finns det säkert en facebook-grupp iaf.


Jag gillar inte att vara hänvisad till forum på nätet när jag har bekymmer med mina motorcyklar. Jag skulle gilla om det fanns en liten verkstad dit man kunde åka , ta en kaffe och prata med en såndär kunnig människa istället.
Dessvärre är dessa ställen nästan utrotade. Verktyg hittar man på nätet om man inte vill leta bland badbollar och pallar med hårbalsam på biltema. Verkstäder sysslar med servicejobb hojar kunden köpt nya i deras butik. 

Men allvarligt...

...har läkemedels industrin ( Roche Pharmaceuticals ) KÖPT hela jämra mediasverige ?? Roche kokar ihop tamiflu vad jag förstår och varenda nyhetssändning denna vecka har dominerats av det jävla tjatet om svininfluensa. Kvällstidningarnas krigsrubriker tyder på att de antingen är köpta , eller så har de gnidit in sig i så pass stora mängder alkogel att deras omdöme rubbats.

'En andra person har dött i svinfluensa' 'EN ANDRA PERSON HAR DÖTT' 'ANDRA PERSONEN DÖD'

hRmm..ähum...åsså hade han visst lite cancer också...hum hum...och fick redan cellgift..som...ähum..försämrar...immunförsvar o sånt..åsså avled han av lunginflammation..och det är ju  nästan som svininfluensa..typ...

Som om ingen redan svårt sjuk stackars sate avled av influensa förra året? Eller året innan?

Vad ska vi göra? Lyncha alla som har snuva? Hänga ut febriga människor på nätet?

/ KLP


RSS 2.0