Utmanad

av ingen men jag känner för detta iallafall:

För 2år sedan , 2006.

Då bodde jag i Linköping och var väldans urban. Tog mig till jobbet med cykel och tåg. Hade en låg lön och en gammal volvo. Det var en ganska okej tillvaro men lite instängt och låst ändå.

För 5 år sedan , 2003.

Det året åkte jag ambulans två gånger. Plötslig förlamning av högra kroppsidan ena gången och ramlade av motorcykeln andra gången. Jag var smal kommer jag ihåg, men inte mådde jag så himla bra för det. Trött och sliten. Slutade snusa. Fyllde 30.

För 15 år sedan , 1993.

Bodde hemma fortfarande. Körde taxi åt pappa. Färdtjänst och skoltaxi. Rock ´n ´roll för en 20-åring. Muckade från lumpen den våren.  Började på en 'praktikplats' på hösten. Ett elektroniklager på landet där umgänget bestod av chefens schäfertik. Hon fes ofta. Ett skitår.

För 20 år sedan , 1988.

Moppeåkande. Inbiten rökare. Hade en liten röd ask på mitt rum med cigaretter utan filter (röd commerce), små pipor och tobak av alla de slag. Exprimenterade med Borkum riff och mammas JohnSilver rulltobak. Det var inte så mycket busigare än så hemma i byn.

25 år sedan , 1983

Jag vet inte. Jag gick i trean och jag trivdes inte i skolan. Vi hade en golden retriever vars hundhår alltid täckte mina kläder. Hemma minns jag att luften var blå , av mammas och pappas cigaretter.

30 år sedan , 1978

Vi flyttade och jag fick mitt livs första kompis ,vid fem års ålder. vi åkte till Härjedalen på semester. Jag och min storebror låg och sov i baksätet på pappas mazda 929. ( en skitbil ). Barnstolar har aldrig existerat under min barndom.

Äh..jag lyckades missa alla bra åren, men de kan jag ju skriva om nästa gång...

Samlevnadslexikon

Utan rangordning:

Nuppa : Något unga människor gör med tillfälliga partners i sina föräldrars sovrum när dessa är på fest, bridge, bilbingo eller på jobbet helt enkelt..

Pippa : Görs av vilda singlar eller mindre moraliska sambos / gifta . Med kollegor på jobbet. I en skrubb under en fikarast eller en firmafest i jobblokalerna..

Älska : Görs av etablerade par. Det är mer än sex. Det är en själslig symbios. Man har ett hem , ett liv, en altan under uppbyggnad tillsammans.

Pöka : Praktiseras av bilburna 30-nånting. Gärna mot en bil av amerikanskt ursprung på en parkereing i den ljusa sommarnatten mitt bland folk. Utövarna oftast berusade nära redlöst tillstånd.

Göka : Lite som ovan fast högre ålder..runt 50..ofta utomhus eller i nå´t skjul , mitt under midsommarfesten..med fel partner..

Knulla : Kräver erfarenhet och görs bäst av etablerade par i nyktert tillstånd. Skall ej vara längre än 4 minuter. Blir det längre än så övergår aktivititen till ett trist träningspass.

'Ha samlag' : Utövas av par som vill avla barn. Glädjelöst och pliktskyldigt.

'Ha sex' : Det har politiskt korrekta människor. I fantasin.

Ligga : ...... Jag vet inte. Det är modernt, men det låter halvhjärtat och slött...något för generationen som slapp gympan i skolan och lever på pizza kanske..

Moderna svenskar

Idag jag skulle vilja peka ut en trend, sprider fort bland människor runt min generation. Vi talar och skriver vårt eget språk ofta med en engelsk ordföljd , grammatik. Som jag förstår engelska är ett vanligt koncernspråk i våra arbetsplatser och vi är resande mycket. Kanske detta är det skälet vi verkar förlora vårt eget språk.


Det är synd. Jag inte finner detta bli en utveckling för vårt språk, det är mera en generell utarmning. Vi tappar 'meaning and rythm' , även vi måste ersätta de tappade orden med engelska termer för att göra oss förstådda.


Någon förstår vad jag menar ?


Det var allt för nu.


Klyschor

Man växer ikapp. De hinner ifatt.

"Livet bara rusar på"

Precis så är det. Det händer saker hela tiden, och inte mycket tid till reflektioner , eftertanke. Befriande och lite skrämmande. 
Något måste ju gå åt helvete snart...

Tragedier

Sakligt framställda nyheter. Det är vad allmänheten behöver. De som drabbas behöver stöd och närhet av sina anhöriga. Jag tror inte stödet från främlingar på nätforum och bloggar som bygger på kvällspressens spekulationer värmer en mor vars dotter är försvunnen.

Gärningsmän kartläggs. Deras liv publiceras. 'Han var en enstöring'. 'Han hade problem med tjejer.'

Ibland är gärningsmannen oskyldig. Som med barnamorden i påskas. Morfaderns relation till barnens pappa..hur är den idag? Har tidningsmakarna något ansvar ?

Tänk om min fru försvann. Eller min son. Säkerligen skulle jag bli misstänkt om jag inte hade ett alibi. Sedan skulle de hitta någon från byhåla som kunde vittna om fylla och en misslyckad karriär som musiker. Att jag inte hade tjej på flera år , att jag hade ett företag som gick i konkurs. Ja , bilden börjar ju definitivt klarna. En skummis är jag allt.

Så mitt i sorgen , skräcken och frustrationen skall mina anhöriga läsa detta om mig i tidningen. Vem ska laga oss sedan när jag förklarats oskyldig ?

Är det någom som har en lösning?


Lördagsfrid

Lilltjut sitter i knät och slår tärning och spelar fia med sig själv. Jag försöker lära honom att säga ' Hallå Vaddå!?'..ingen särskild orsak. Det skulle passa honom att knata omkring och säga 'hallå vaddå' hela tiden.

Det börjar ta sig . 'Laddå Haddå'

Det börjar dra sig mot en kopp kaffe till , innan Buttermutter lovat dammsuga grustaget i hallen.

Förra lördagen åkte jag motorcykel. Idag ligger snön blöt och tung.

Igår gjorde jag och Buttermutter en snöboll. Vi skulle se hur stor vi kunde göra. Den blev lika stor som Lilltjut och lika tung som mig x 2.  Den kommer inte tina i första taget iallafall.

Särskilda behov

En del familjer har det jobbigare än andra. De har en högre belastning av alla vardagliga krav. Uppförsbacke helt enkelt. Ibland funderar jag dock. Över de val folk gör.

- Jadu gumman. Här sitter vi med dina barn , mina barn och vår gemensamma bebis. Lönen är slut , bilen är sönder och de pratar om varsel på jobbet.

- Mmm..min a-kassa är snart slut och min mamma är sjuk.

- Mm..men kan vi inte köpa en dobermannvalp för 7000kronor då?

- Du menar en liten gullig hund som blir 3 meter lång, kräver 100kg foder / dag och skall tränas 6tim / dag och är allmänt skitjobbig i 12-14år framöver ?

- Ja just det , och som kommer kosta 25000/ år i veterinärkostnader.

- JAA det gör vi *tjohoo*

Bara sådär

Min karriär som samhällskritisk bloggare...den är ganska ljummen. Nästan död. Jag tycker nästan ingenting. Alla är fortfarande lika dumma i huvudet som förra året..och jag ids väl inte ännu en gång dra upp kvällspressens bristande MORAL och allt annat sån´t där.

Jag brukade tycka kärnkraft var bra. Bättre än att köpa fulkraft av fallfärdiga cesiumsprutande öststatskraftverk. Då borde jag ju förstås gilla att man vill satsa på utökad kärnkraft. Att man vill bryta uran just i de fjälltrakter jag brukar vistas i...

Det var väl just där nånstans som min kappa vändes. Fort gick det också.
Nu tycker jag vi ska spara el istället. Stäng av TV´n på knappen. Släck lyset.


Jag har åsikter om Porr också. Porr på hotell.
Scandic debiterar 110sek för tillgång till filmkanalerna. Då får man 5-6 vanliga spelfilmer plus 2 kanaler med 'erotisk underhållning'. Jag undrar vem det är som köper in filmerna som visas där. Det måste gå via automatik på något sätt. Jag kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig att någon levande människa granskar filmerna och tycker 'Åh den här var bra, den köper vi in'.

Sex är trevligt och porr är ett trevligt substitut...eller kunde vara.

Klockan är 22:30 och jag slår på tv´n på hotellrummet. Knappar in mitt rumsnummer och går med på att betala 110kr. Zappar förbi sport o sån´t på jakt efter något spännande.

En ung kvinna sitter i en soffa. Hon gnider sig intensivt , ser påtagligt obekväm ut. Sneglar ängsligt åt höger..kameran zoomar in handen som roterar runt runt runt, runt runt runt,mekaniskt. Jag byter kanal.

En blond , mycket mager kvinna i sina bästa år (50?) med enorma bröst stönar högt medan hon suger av en fet man med slapp lem. Hennes enorma bröst och armar är täckta av tatueringar. Jag slår av.

Klockan 23:15 slår jag på igen. Samma unga kvinna, samma soffa, samma gnidande..fast nu har hon tagit av sin top. Sneglar fortfarande ängsligt åt höger. Byter kanal. Samma tatuerade blondin. Samma fejkade stönande. Fettot har fortfarande inte fått upp den.

Jag slår av. Dålig smak i munnen. 110 spänn och jag är ännu en idiot som finansierat ren skit. En industri utan glädje.Cynisk , dum och rent obehaglig. Jag kommer såklart inte klaga till flickan i receptionen. Men det borde jag. Jag bojkottar Scandics jävla filmkanaler istället. Och hoppas ngn läser det här och sprider budskapet.

RSS 2.0