90-talet

pratas det om överallt och förutom all bra musik är det en grej jag tänker på. Jag vet inte om Schyffert tar upp det i sin show.

Björk.

Plötsligt skulle alla tjejer vara lite 'konstiga'. De slutade med stentvättade jeans , mussepiggtröjor och stora permanentade hår och bar plötsligt konstiga klänningar , tvärrandiga strumpor, konstiga frisyrer med flätor o hit och dit, plus att de alla skulle vara lite 'svåra'. Intellektuella, sådär över en natt. Vi killar kände inte igen dem längre..

image4

Det måste varit otroligt skönt. Att få vara lite 'annorlunda' fast ändå likadan som alla andra.

Innan avgång

Alla trängs i gaten. Toaletten är ledig. Inte nå´n behöver kissa. Dags att borda planet. Alla reser sig samtidigt och bildar kö. Lång kö. Ingen sitter utom jag och några till. Alla har ju bokad plats....

När planet lyft är alla kissnödiga och toalettkön är lång längs gången..

När planet landat reser sig alla samtidigt och trängs och svettas i gången en bra stund innan vi släpps av..

Vid bagage bandet vet jag vad som kommer hända. 'Försten till bandet är en kissnödig idiot' tänker jag elakt för mig själv...vips kommer en slips ur businnesclass och ställer sig 2cm från bandet. Sedan står alla 2cm från bandet och ingen ser någonting. Den som får en väska kommer inte därifrån för trängseln...

Jag kollar på avstånd...förstår inte de oskrivna reglerna...tror folk att väskan kastas i flistuggen om man missar den första varvet?


'Italienskt fik'

.....på arlanda...65kr för kaffe, växel på en hundralapp i enkronor. Att balansera kaffet, alla mynten och och få kvittot , stort som ett badlakan..med händerna fulla av väskor. Höll på att glömma den arroganta kassören.

Det finns ingen hejd på glamouren i mitt liv som affärsresande.

Så trött..

..så har man äntligen uppfyllt målen och dragit hem ett stort antal projekt och ska till att kavla upp ärmarna och dra igång, så ska man plötsligt släppa allt man har för händer. Man skall sätta sig att fylla i en 'självutvärdering' vilket innebär ett 50-tal sidor affärsamerikanska där man skall utvärdera sig själv i allt och lite till. Först ska man jaga lösenord till systemet via helpdesk och deadline för alltihopa är givetvis idag. Sedan är klockan 4 och barnen väntar på dagis , så gick ännu en dag och alla uppgifter man ville göra idag skjuts fram tills i morrn, men den agendan var full den också...

Jullov! Nu på studs tack! Och telefonen skall jag tappa i ett vattenfyllt dike *hoppsan* , och datorn kanske jag råkar tappa i trappan..*oups*

Smördegsinbakad kassler...

Det är mycket som snurrar runt i min tankevärld. Särskilt en grej som fastnade var den smördegsinbakade kasslern. Angående forna tiders ( när vi 70-talister var små) fredagsmys i Schyfferts blogg (Henrik).

Smördegsinbakad kassler känns så....sparsamt....lyxigt men ändå ekonomiskt. Våra strävsamma föräldrar. Sådana som inredde gillestuga och hade hobbyrum och gjorde egen saft. På den tiden Bobs blandsaft var en otrolig lyx.

Min generation vi sparar när vi köper platt-TV´n på 60månader istället för 24...(tror vi efterssom vi är bortskämda och dumma i huvudet) vi behöver inte sträva. Vi kan äta oxfilé på restaurang, för inte fan lagar vi smördegsinbakad kassler? (generaliserar hejdlöst nu) Och inte fan dricker våra barn saft heller när man kan köpa hem 12liter cocacola utan större problem (6x2liters tray med praktiskt bärhandtag på ICA-Maxi)

Det är synd.

Det är skam.

Denna överkonsumtion.

Mera safta o sylta o baka , smördegsinbakad kassler och  mindre platt-TV, läsk, gigantiska studsmattor och hämtpizza..

Öppet inlägg

Jag har inget att säga.Har du?

milf...

När jag tittar på 'Desperate housewifes' och verkligen tittar noga, slår det mig att inte en enda av fruarna är särkilt vacker ö.h.t. Hårt stylade the american way, ser bra ut i ögonvrån.

F.ö är det en skittrist serie och den där vidriga moralkakerösten i slutet av varje avsnitt ger mig kalla kårar.

Men jag vet varför alla tjejer sitter som klistrade..alla männen är ju dunderhunkar...

Jag tycker SVT kunde visa lite europeisk kvalitetsporr*, för att väga upp.
*om det finns..


Linköping

Jag åkte ner i fredags. Själv. Köra timme ut och timme in i ensamhet. Tänka. Drömma. Fundera.Filosofiera.
Det är lika skönt som sovmorgon. Jag behöver det. En stund att reflektera och tänka tankar utan att bli avbruten.

Gick i skogen och plockade svamp. Utan krav. Slog mig ner på en stubbe och rökte i solskenet och njöt av tystnaden. Jag riktigt känner hur jag fylls på med kraft. Jag är så förbannat priviligerad. Jag har möjlighet att komma ifrån såhär. Jag har en fru som uppskattar samma saker. Som unnar. Precis som jag unnar henne.

I bilen hem på söndagen kunde jag inte sluta tänka på hur mycket jag älskar henne.


Orginalet

är alltid bäst..


Reinfeldt

Mitt förtroende för regeringen är intakt. Mitt förtroende för oppositionen, kvällspress och reklamfinansierad TV är fortsatt mkt lågt.

Det var allt jag hade att säga om stormen kring regeringen

RSS 2.0