Camping

Äntligen har min långvariga lobbying för campingsemester givit resultat. Tillsammans med vännerna som har tillgång till en husbil ( ifall att) fick jag med mig colalightmamman och killarna på en tält&fiskesväng i skogen.  Jag gillar tanken på riktiga 50-talssemestrar. Tälta är en särskild känsla , helt oslagbar. Inne i tältet är man skyddad mot vind , mygg och regn och ändå är man mitt ute i skogen. Vinden susar , träden knakar.

Att slänga in tältet i bilen och packa ned mat och ge sig iväg ut i naturen är frihet för mig. Hade jag ingen bil skulle jag cykla.Förstå..

Jag förstår alldeles för mycket. Det vore lättare att vara lite dummare. Faktiskt. Att inte förstå så mycket. Samtidigt föraktar jag ju de som är lite dumma , även om jag förstår dem såklart. De orsakar så mycket problem, med sin dumhet.

Jag tror mycket väl att en bilolycka kan orsaka en liten hjärnskada som i sin tur bidrar till en personlighetsförändring. Det kan skapa en sexualbrottsling, en depression eller göra en skitstövel till en ödmjuk person.

Men det är alltid lättare att hata. Som de dumma gör. Åhh.halleluja, en överviktig sexualvåldsmördare som pratar bonnigt..åhh..vad vi kan hata nu..

Så köps det Aftonbladet och Expressen och hatas lite skönt innan det är dags att tända grillen.  Och nu ena offrets mamma, kritisk till media. Jag förstår henne också. Jag förstod hur hon skulle känna redan när hon bjöd in media. Inget unikt med det , det bloggades så det rök om det.

Gärningsmannen framstår för mig som en stukad man. Något har tagits ifrån honom , ja kanske genom den biloycka han 'skyller' på. Jag yrkar inte på dödsstraff. Jag yrkar på förvaring. Skyddad verkstad. Endast bevakade permissioner och spika fågelholkar livet ut i en lugn miljö. Om det går att laga honom har jag ingen aning om. Det går att ta sönder honom ännu mera i fängelse, det är jag säker på, och vad skulle det göra för nytta?

Jag förstår om de anhöriga vill honom illa. Men när vilt främmande människor vill honom illa, som varken känner offer eller gärningsman så ryser jag. Och förstår hur det som hände på Balkan under 90-talet kunde hända. Och kommer hända igen.

Så många hatmaskiner som går runt och väntar på något att få hata , skada, döda.

Dumma människor. Farliga människor. Eller bara människor. En del av livet..döden..kretsloppet.

.................................................................................................................................................................................

Och nu , Clas Ohlson för inköp av metspön och sovsäckar

fyra veckor semester kvar att göra av med


Surr

En lång bilfärd läng E14

Tänka eller lyssna på musik..bara att glömma.
Koncentrera sig på körningen det enda man klarar under 6-åringens bombardemang av frågor..frågor..frågor..

Pappa!
..ja..
Vad är det att lita på nå´n ?
..ja..alltså att man tror på nå´n ..
Vad är det att tro på nå´n?
..ehh..ja..alltså..om du säjer att du ska cykla bara kring huset så litar jag på att du inte cyklar på vägen..
Gör du?
..mmm..
Men tänk om jag gör det då..tänk om jag blir överkörd av bussen och blir platt som en pannkaka då..
..Ja..det..
Pappa! Pappa! Vad händer om man blir platt som en pannkaka? Pappa..vad är grön..?
*lätt* Det är en färg!
Varför då?
Va?
Varför är det en färg? Svara !
.............
.............
............

Pappa! Pappa! Pappa! Pappa!
JA!
Vad kostade den här bilen?
*suck*..100kronor

Eller kanske en miljard? Eller kanske tusenhundra?

..mm..

Pappa! Pappa! PAPPA!!!

..jaa ?

Hur mycket kostar tusen kronor? Hur fort kör du nu? Är det fort? Hur fort kör en Ferrari? Vad kostar en Ferrari? VARFÖR kan aldrig vi köpa en Ferrari ? Får jag öppna fönstret ? Nu hoppar jag ut ! Titta pappa! TITTA ! TITTA!

Pappa? Kan du räkna till en miljard?

Nej!

En miljon då?

Näe det tar 30år att räkna til en miljon..

Men jag kan ..lyssna ..LYSSNA..En Två , En Miljon! Hörde du det pappa!

FredagsRöj

Buttermutter vill alltid låna mina skivor. Efterssom jag vet hur de brukar behandlas är jag alltid tveksam att låna ut dem. Så jag brände några egna kopior till honom. Han fick välja låtar och det blev lite The Who och lite Ziggy Stardust. INgen var gladare än jag , att han äntligen lessnat på Poodles/ Etype , Zlatan Zlatan och annat trams..
Liltjut och buttermutter har spelat skivan rätt länge och ganska högt. Ett tag lät det som ett snickeri däruppe.

Blir inte lika kul att städa. De 2 kubikmetrarna lego på golvet syns inte på på bilderna...
Ikväll

har jag skrapat färg på byn´s festlokal. Jag får så många bra ideér när jag hantverkar. Som att göra en blandMP3cd med tidiga David Bowie , The Who och Oasis...kanske lite Suede också.

Nå´n gång när jag får ork. Det är så meckigt..

Sprang 7km på 40min häromkvällen. Fläsket är rörligt iallafall.

Tjena

Det kanske vore på sin plats med ett inlägg på den här tynande bloggen...det är ju ändå 14dagar se´n sist.


Lite vardagsrealism kanske? Jag är ju ledig nu se´n i fredags och är en såndär Pappa som tar ungarna på simskola varje dag och leker med dem hela tiden och har det trevligt och mysigt.


Medans buttermutter har simskola badar jag med lilltjut. Efter 45min är buttermutter färdig och kommer springande med sina simglasögon. Sedan börjar han jaga alla andra barn och deras föräldrar genom att simma under vattnet , dyka upp och skrika 'BÖHH'.


Då brukar det vara lämpligt att byta miljö. Vattenrutchbanan t.ex.  Fast när jag väl fått lilltjut i knät och fått upp farten i rutchbanan har buttermutter dragit till poolen igen , när han effektivt stänker ner allt och alla.


Senare i omklädningsrummet går det finfint. Bägge pojkarna tvättar håret med schampo utan gnöl. Tyvärr måste buttermutter hitta en annan stackars pappa med sina barn och där börja berätta om sin ödla (?) som han har och som brukar bita i hans snopp...jag försöker locka bort honom men han bara Ska stå där och mala på om sin snopp och barnen blir förtjusta och deras pappa packar fort ner sina grejer.

När colalightmamman kommer hem från jobbet får båda sönerna hysteriska utbrott,  så det verkar som deras far bränt dem dem , skällt på dem och varit dum hela dagen.

Otacksamt. Alltid otacksamt.


Jag brukar läsa här och där om sura småbarnsmammor som klagar över all den Cred pappor får , som lyckas ta ut ungen i vagnen på stan och köpa en latte, typ. Snälla ni..vart är det nånstans?..jag skulle vilja vara där ett tag.p.s Han har ingen ödla


Gatufest

I Sundsvall är det gatufest. Stadsfestival ungefär som alla städer har eller hade efter att Stockholm kört sin vattenfestival några år. Här i Sundsvall verkar de flesta glada för festligheterna och det är som det skall med scener mitt i staden och artisterna är en god blandning av gammal skåpmat, nytt och okänt samt de riktigt populära banden.

Snyggt. I Östersund är man också rätt duktig på det där.

Där jag kommer ifrån , Linköping är man riktigt jävla apkass på det där. Festivalen där har decimerats från en stadsfest till ett jippo på ett sportfält utanför staden till ett lastbilsflak på torget med Radio RixFM mellan 18:00 och 20:30.

Artisterna har aldrig nått över gränsen Gammal Skåpmat..och nu får man väl vara glad om DaBuzz kör en kvart playback på det där lastbilsflaket.

Synd Linköping. Ni får trängas på Harrys istället. Sjunga Kareokee eller försöka få en öl på de trånga uteserveringarna på stora torget. Ni som inte åker till Västervik och kräks i folks rabatter det vill säga..

Mållös

den talar för sig själv..


'Ni bråkar ju jämt'

Utbrister 6-åringen efter en helt vanlig middag. Vi stirrar på varandra..frågande. Vi bråkar ju aldrig. Så rannsakar vi. Tonen mellan oss. Stråk av anklagelser i mycket vi säger. Suckar. Klagar över hur trötta vi är. Hur upptagna vi är.

Hans kommentar var som en vattenballong rakt i ansiktet på oss båda. Vad håller vi på med? Det är sommar, vi är inte sjuka, vi har jobb och vi har två underbara pojkar. Och vi älskar varandra.

Det beror inte på oss , det beror på omständigheterna. Så vi ser till att ta kontroll över 'omständigheterna' innan de fräter sig in för långt.

Alltså får det vara färdigt med gnället nu.

RSS 2.0