Antiliv

Det lär finnas antimateria, åtminstone hos CERN i Schweiz, har jag läst i nå´n deckare. Själv hävdar jag att det finns antiliv. Antiliv är inte döden men nära på. Det är ett slags tomrum. Ett slags tillstånd där inget händer utom att tiden går och man känner hur man avecklas istället för att utvecklas. Antiliv under för lång tid leder troligen till döden , förhoppningsvis kommer jag slippa uppleva det.

Veckan som gick hade däremot sin beskärda del av antiliv. Att stå som utställare på en mässa , i stort sett utan besökare är i högsta grad antiliv. Redan 09:30 värker fötterna och benen av att stå, vanka och lulla runt på det stenhårda golvet. Skjortan skaver , slipsen stryper och de enda människorna man kommer i kontakt med är andra utställare.

- Jaha , blir det nå´t folk tror du..
- Mjao..det är ju lugnt men det kommer väl igång får vi hoppas..
- Ja...
-.......

En tredje uställare kommer förbi och berättar om alla hyperintressanta kunder han haft i montern medans han skyfflar ner pennor och bjudgodis i alla sina fickor.....

Ett rykte sprider sig om högt uppsatta inköpschefer från ett stort företag och alla stramar upp sig, rättar till fläskkotlettslicket, solskensleendet och ser till att jätteklockan syns strax nedanför skjortärmen.

Den spända stämningen håller i sig nästan en timme innan det åter dyker upp utställare som snor godis och läsk och antingen gnäller över baksmälla eller skryter om besökarna i deras monter.. :)

Två dagars antiliv. Jag är inte byggd för sån´t.

Som i trans

Jag har utvecklat en egenskap och för en gång skull är det en egenskap som gagnar mig. Jag har kommit på ett sätt att 'gå in i mig själv ' eller hamna i 'trans' och det är väldigt skönt och användbart. Det händer när jag springer i spåret. Istället för att tänka på flåset , hur långt jag sprungit , jävelbacken som väntar och vad jag längtar tills jag är klar, blir jag efter c:a 2,5 km en fantasifigur. Ett hopkok av kaffelattepappan, Jason Bourne och Lisbet Salander.

Jag springer uppför trånga trappor i Belgrad , monterar ihop ett kraftfullt prickskyttegevär och knäpper den ruskiga gangsterbossen. Sedan flyr jag nerför trapporna, möter en otäck livvakt till bossen som jag effektivt avlivar med ljuddämpad Glock.

Sedan flyr jag på motorcykel och kör i sträck upp genom Europa. Kanske förför jag någon uttråkad hemmafru i danmark, som har snygga ben och fula foppatofflor, eller flyttar miljardbelopp till mina hemliga konton via min laptop på IT-café i Holland. Sedan helt plötsligt vaknar jag..undrar var ÄR jag..inser att jag tagit både jävelbacke 1 och 2 och nu bara har sköna nedförslutet kvar fram till bilen , vatteflaskan och stretchningen ( strätjningen?)

Vafaen , man har väl så roligt som man gör sig , eller?

/ Klp

Ny feature för bilindustrin

Det är dags att bilindustrin gör något för att hänga med i tiden. De ligger efter anser jag. Samma gäller våra trafikregler.

Jag kan köra min bil på 0,56 lit / mil. Det är väldigt lågt för en stor familjekombi med fyrhjulsdrift. Självklart är det en dieselmotor i den. Men för att nå 0,56 i förbrukning måste man jobba lite för det. Det gäller att knappt röra gasen när man är uppe i fart på landsvägen. Är det nedförsbacke kan man ge försiktig gas för att nyttja tyngdlagen, men är det uppför måste man hålla igen. Följden kan bli att det går i 120km/h nedför en backe för att sega i 80km/h i nästa uppförslut. Så kan man ju inte köra såklart , av hänsyn till övriga trafikanter. Men det går. Och det gör inte ont. Och smart är det också.

Därför ska vi slopa hastighetsgränserna och införa förbrukningsgränser. Istället för farthållaren där jag ställer in önskad hastighet ställer jag istället in önskad förbrukning. T.ex 0,55lit / mil. Sedan får man hushålla med det. Bilen kommer bli effektsvag såklart, men den bli ekonomisk. Och miljövänlig.p.s Ingen av mina motorcyklar drar över 0,55 lit / mil oavsett hastighet så de behöver inte omfattas, men stackars SUV-ägare d.s*Mohaha*

Italien..

Mitt boktips till dig som gillar billiga märkeskläder och gärna köper frukt odlad i 'Italy'.....alltså..visst vet man att det finns maffia men den ofattningen som beskrivs här är rent av skakande.www.brombergs.se/1100/1100.asp?id=2913


Tröttsamma makthavare

Tänk dig ett hus där rötskadorna äter upp golven, elen funkar sporadiskt och färgen flagar. Den folkvalda fastighetsskötaren tar sig an huset med nya mattor, en schysst fondtapet och så det mest kreativa av alltihop , en lag som förbjuder färg att flagna. Hurra vad det var bra.

Ungefär så tycker jag vår regering sköter sitt jobb. Först med FRA som ska skydda oss mot yttre hot. Vad vi ska göra om vi upptäcker ett yttre hot vet jag inte men antagligen ringer vi till Texaspolisen (Langley) och gråter en skvätt för det enda försvaret vi har kvar är internationella insatsstyrkan och scouterna.

Vidare har KD kommit på ett smart sätt att stärka våran moral. Man vill lagstifta om 'civilkurage', dvs det skall vara olagligt att inte ingripa om och när man ser ett brott begås. Troligen det dummaste hittills.

Det är inte bristen på civilkurage som hindrar folk att ingripa utan den totalt släpphänta hanteringen av brottsoffer , hotade vittnen och brottslingar som ostört och ostraffat kan hota och misshandla folk.

Övergrepp i rättsak som det kallas. Jag undrar hur det yttrar sig på straffskalan kontra , låt oss säga skattebrott ?

...........................................................................................................................

Knappt någon har väl undgått Rysslands intåg i Georgien. Det är bara ..obehagligt. Man kan lätt förutse vad som komma skall, med Tjetjenien i färskt minne. Fy fan.

...........................................................................................................................

För övrigt är semestern över och idag var första arbetsdagen. Känner mig totalt utmattad och har en lätt huvudvärk , men det känns okej ändå.

Om någon läsare här mot förmodan har en intresse av motorer och sån´t kan jag tipsa om min MC-blogg :)

Arbete

Man börjar en onsdagkväll , när det är som varmast, sisådär 31 grader. Man gräver två decimeter djupt på en yta av 15kvadratmeter. Det blir ungefär 30-40 skottkärror. Sedan lägger man ut en duk och lägger på grus , två decimeter högt på 15 kvadratmeter som sagt. Det blir ungefär 30-40 skottkärror. Sedan lägger man ut plattor , ett gäng och sedan joxar man till en ram.

Nu har det blivit Fredag.

Allt ska målas med den härligt gröna cuprinolen.Sedan när man joxat ihop ramen kan man börja lägga 'golvet' ( trallen )

Det är jobbigt när mamma o pappa bara jobbar o jobbar ..Tillslut är det plötsligt söndagkväll. Kl 22:55 drar vi igång sågen för sista gången och drar i de sista skruvarna i skenet från bilens strålkastare. Regnet strilar men vi ställer upp stolar , tar fram ett par öl och bara njuter. Dagen efter stod jag mest och glodde. Jag tycker det blev bra.Så är man nu en av alla dessa svenska män som lallar runt i fristadsbyxor och skruvdragare. Plötsligt ser colalightmamman på mig med en ny lyster i blicken och jag inser vad det är som driver alla dessa svenska män in på K-rauta varje lördag.... : )

OS i Peking

Alla dessa indrottsmän/kvinnor. All denna möda de lagt ned på träning. Alla uppoffringar de gjort för sin sport. För att inte tala om all industri runtomkring. Alla affärsuppgörelser, alla beställningar och leveranser. Och Peter Jidhe , hur mår han ? Är han nervös? Har han fixat håret? Och alla dessa kineser, som fått stå tillbaka, flytta sig, foga sig , bita ihop.

Allt detta , och jag kan ändå inte uppbåda intresse nog för att ens veta om det är Kajsa Klüft eller Roland Holm som är bra på längdhopp. Eller var det höjdlöpning ? Eller hopp med spjut?

Jag kommer bojkotta hela OS. Men inte av ngn bra ideologisk anledning utan bara för att sport Ä R  S Å  J Ä V L A  T R Å K I G T.

Peter Jidhe har f.ö en hedersplats på min shitlist. Det har en hel hoper människor och företeelser. Sommartorpet t.ex.
Maken till idiotiskt TV-program har jag aldrig sett. Vem fan är målgruppen? En hoper människor som anstränger sig att vara spontana men bara blir påklistrat krystade och jävligt irriterande.

TV är, för det mesta skit. Förutom Extras förstås.


RSS 2.0