Juletid

December är som ett elakt skämt. Det är tiden då alla ska få känna värmen av juleljus och man ska umgås med nära och kära. Men det är svårt att hitta nå´n som är glad. Det är bara extra stress på alla. De som har råd tävlar som vanligt i konsumtionsracet och de som inte har råd blir mer än vanligt påminda om att de inte har råd.
Jag borde

Jag borde se mera av alla band som tar sig till min stad. Jag har missat en hel del, bl.a Ceasars. Så sent som i augusti gjorde jag en egen bland-CD med Ceasars och Thomas Rusiaks allra bästa låtar. Jag tror det blev 25st. Jag gillar alltså Ceasars men inte tog jag mig till deras spelning.

Jag borde gått på morgondagens föreställning 'The 90´s - ett försvarstal' av och med Henrik Schyffert. Jag borde faen kommit iväg och sett 'Klungans' föreställning.

Jag kommer inte iväg på nå´t av det och frågan är vad jag gör istället.

Förutom att jobba multiläser jag en fackbok, en roman och ett exjobb om småskalig vattenkraft. Alla tre samtidigt på ngt sätt. Om jag nu får sitta ner en timme efter att mat-disk-läggabarnkarusellen stannat vid 21-tiden.

Så måste jag ju motionera också. Gå en timme , eller köra ett jympapass eller en löparunda. Så måste man ju fixa en matlåda. Veckohandla.

Som lök på laxen kommer nu denna ljuvliga juletid med julklappsstress och resor över halva landet.

Så det blir som det blir. Det blir inte mycket kultur och det blir inte mycket åsikter att ventilera på en blogg heller.

Jag får finna mig i rollen som konsumtionsrobot. Men det var ju kul att Obama vann förresten.

Ipred är väl den där värktabletten som är som Ipren men är billigare?

Tur man har youtube ibland. Den här gör mig glad.
 
Klp

Platespotting

Idag startar äntligen min karriär som platespottare. Har halvhjärtat spanat efter bilar med regnummer 001, och idag plötsligt, dök det upp en liten Micra. Jag har även sett en bil med 002 nyligen, så nu gäller det bara att se den igen innan jag kan börja spana efter 003.

Sedan gäller det att hitta bilar i nummerföljd ända upp till 999.

: )

Barnuppfostran

Känner mig lite förvirrad efter att ha sett programmet 'Förgrymmade ungar' på SVT2 nu. Den ena sidan verkar vilja ta tag i barnen med någon slags uppfostringstång som snabbt nyper in bråkiga ungar i normen igen och den andra sidan verkar tycka att all form av krav på barn är kränkande.

Man talar om att lära barn ifrågasätta normer och tänka kritiskt. Förskolebarn?

Det fick vi lära oss i skolan. I högstadiet. Det var rätt nivå tycker jag.

Och när barn bråkar kan man ta tag i dem. Hålla i dem. Se dem i ögonen. Prata med dem och lyssna. Hålla i dem.

Inte dra i dem. Inte knuffa eller fösa eller slå. Eller strunta i dem, rädd att kränka deras integritet.


Idag är det fars dag. Jag fick paket med strumpor av barnen och brakmiddag av min fru. På IKEA fick jag o alla andra pappor som åt lunch där en liten chokladkaka. Det kändes konstigt. Bra men konstigt. Jag har aldrig fått nå´t sådär..bara för att jag är pappa eller man. Att vara pappa eller man är oftast något negativt sådär i allmänhet.

'Män ska inget ha, de har ju redan allt' , är ju uppfattningen som oftast råder. Män som Carl Henrik Svanberg och dylika jeppar får symbolisera hela högen som råkar ha snopp.

Därför kändes det bra men konstigt att få en liten chokladkaka av IKEA idag.

/ Klphttp://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=2222&lid=20081109&lpos=SVT2_0000_sitelink&from=tabla

RSS 2.0