God morgon

Vaknar av mig själv 05:30. Solen lyser in över min fru vars täcke halkat av. Synen av hennes inbjudande kropp får mig att krypa dit och väcka henne långsamt...sedan intensivt.

Efteråt duschar vi tillsammans och plockar fram frukost. Två glada småkillar vaknar och dundrar ner och äter frukost med god aptit. Jag läser tidningen och njuter av kaffet. Vi pratar och skojar.

Harmoni.

Lycka.

: )


Sedan vaknar jag på riktigt 07:59 och allt är som vanligt...


Trevlig helg

Vissa ord

- Går det bra sådär?

-Njaa..jag vet inte...gör jag rätt nu..?

- Jag tror det....

...........
............
...........

- Såhärdå?

-Ja det verkar okej..

.................
.................
.................
.................

-Ska jag..?

- Ja , prova du...

-Ojdå...

- Men nu så..eller?

- Njaa..jo..nuså..tror jag..

En konversation man inte vill höra när man ligger med käften uppfläkt i tandläkarstolen och två vitklädda fruntimmer fumlar med borrar , huggkrokar, nålar och jag vet inte vad...

Men nu har det gått en vecka och jag kan ju t.o.m öppna munnen igen.

Japp , jag finns

men har inte så mycket att säga. Imorrn kväll åker vi till fjällen. Planen är att komma tillbaka därifrån utvilad och stark efter påsk. Pussas med colalightmamman. Åka längdskidor i skogen och leka med barnen lite mera än att dricka öl och vräka i mig godis och mat.

Det är bra att ha en plan.

Förövrigt är det lite upp & ner. Jag skall skaffa en ny tjänstebil. Det är ett jävla mög att jaga bilförsäljare och tröska kalkyler och inse att man blir skinnad hur man än gör.

I morgon ska jag till tandläkaren och laga två hål. Ska bli skönt att få slappa lite på morgonen. Min tandläkare är en rätt söt 25-nånting.

Man tycker ju att köpa ny bil skulle vara jihaa och tandläkaren vara blä..men somligt är inte som det brukar.


Sexualundervisning och gympa i skolan

Jag har tänkt på en grej. Skulle man inte kunna bygga en sexualundervisning som bygger på känslor och attityder istället för hur ett sköte ser ut , eller bilder på erigerade penisar? Om man istället koncentrerade sig på känslomässiga aspekter kunde man ju lära barnen att tänka sig för , respektera varandra, att inte kränka varandra , att sex väcker starka känslor och hur man kan hantera dem. Om man koncenterade sig på det istället för at dyvla på nå´n slags politiskt korrekt sexnorm så kunde ju alla barn delta. Utan att behöva göra avkall på sin religon. Jag menar..hur man ser ut mellan benen kan väl var och en få upptäcka , och vad som ska in var behöver nog inte heller illustreras. Att förstå och kunna hantera sina känslor är det enda som är viktigt.


Om pojkar och flickor simmar / gympar skilda från varandra så behöver inte någon flicka , mot sin vilja , visa sig avklädd och därmed bryta mot sin religion.


Klp for president!

Och nu , scandicfrukost

God morgon

Sjukskrivningarna och bidragsfusket

är en het potatis. Några hävdar att 22 miljarder fuskas bort medan andra menar att det i själva verket är tre till fyra miljarder. M.a.o har man ingen aning ?
Jag läser om människor som tvingas tillbaka till jobbet trots att de inte är redo och jag börjar undra vad det är vi försöker göra. Det är omöjligt att bygga ett 'perfekt system' genom normer och standard' efterssom alla individer är så olika.

Eva och Hans är högstadielärare.

Eva som förlorat sin mor orkar arbeta. Hon tycker det är skönt att vara med människor mitt i sorgen och stärks av det  medans Hans drabbas av sorgen så hårt att han inte orkar  leva upp till kraven på arbetsplatsen. Kanske kraven stressar honom till depression innan det är färdigt.

Hans o andra sidan skulle inte tveka att gå till jobbet med brutet ben medans detta vore en omöjlighet för Eva.

De är inte stöpta i samma form , Hans och Eva men försäkringskassan försöker pressa ned dem i normformen iallafall. Orsaken till det är Bosse och Lilian. De har 'ryggont' lite lagom men det hindrar dem inte att jobba flitigt i svågerns affär eller renovera de nya grannarnas badrum. Svart.

Bosse och Lilian kanske skulle kunna jobba vitt men de blev svårt mobbade på sina forna arbetsplatser. De orkade inte vara kvar i den miljön.

Här finns hur mycket som helst att göra för att HJÄLPA människor , inte straffa eller försöka normstöpa lidande efter en klarlagd mall.

Problemet är vem som skall göra det. Läkare är bara människor med ett jobb. Chefer på försäkringskassan är bara andra människor med ett jobb. Och hur resonerar människor i sverige idag , såna som har ett jobb? Vuxna människor?

"Jag tar ansvar för mig själv och mina egna handlingar...andra vuxna ansvarar för sina."

Man sköter sitt, ser till sig själv först och hoppas någon annan tar det där samhällsansvaret, efterssom det där med samhällsansvar ju ändå känns lite förlegat eller hur...

Det är ett gigantiskt problem.

Vi kommer förmodligen egoista oss tillbaka till 1600-talet innan det är färdigt , med ättestupa och döende sjuka i rännstenen.

kent

En konsert. Mörk scen. Laser och depeche mode-beats . Videofilmer bakom bandet. Jag kommer på mig att glo på filmerna istället för bandet.
I publiken lyser 100-tals mobilskärmar. Folk som inte heller ser konserten. De dokumenterar den. Kanske ska de hem och bli först att lägga ut den på youtube se´n, jag vet inte.

Det är kallt.

Det var allt.


Rädsla

som föder aggressivitet.

Tänk att det finns människor som lägger sina surt förvärvade pengar på ett "Komplett säkerhetspaket -Spara pengar 1439kr" www.bestbuysweden.com/product_info.php/cPath/29/products_id/167

Ett helt postorderföretag för rädda människor , de som inte har råd med villalarm , övervakningskameror och murar runt huset.


Sorgligt. Inte sorgligt som nedlåtande utan bara..sorgligt. Att många väljer rädsla och aggressivitet först.

Fucking Norrland

Någon gång i vår ska jag få åka på nå´n mässa till Falun.

Falun , det betyder söderut. Jag har längtat till Falun rätt länge nu.

RSS 2.0