Gå på krogen

Det här med att 'gå ut' är något som verkligen försvunnit ur mitt liv. Det märks tydligt när jag ser tillbaka på mina två år i en ny stad. Jag har ingen aning om vart man ska gå om man ska gå nånstans. Det gör inget. Hela företeelsen med att 'gå ut' har egentligen alltid varit som en dumdryg kompis jag egentligen aldrig gillat och nu tappat kontakten med utan att sakna.

Hur kul ÄR det egentligen på krogen? Jag tror jag minns två tre tillfällen då jag lyckats ha kul på krogen. Under 15 år som 'vuxen'.

Jag minns däremot ovänliga människor, trängsel och tjafs, fylla och rastlöst drickande av öl, om man lyckades ta sig fram i baren. Och handen på hjärtat. De där ölen smakade sällan särskilt gott. Det som var roligt var förfesterna, sedan kom krogen som den allsmäktige glädjedödaren.

Det tyngst vägande skälet att jag avskyr att 'gå ut' är nog ändå - musiken.  Hur många kvällar har jag inte funnit mig själv på ett dansgolv och försökt komma i stämning till Gyllende tider...dansremixar på 'Låda på magen' ..Highway to hell eller något annat helt hopplöst tråkigt.

Jag kanske har haft otur. En gång kommer jag ihåg ett dansgolv på en finlandsfärja. Discjockeyn hade lyckats med konsten att hitta Prodigy , Teddybears Sthlm, kylie Minouge. Det varade en kvart sedan blev det discoshlager igen, men den kvarten var nog min bästa kvart på ett dansgolv.

Idag kan jag inte ens se mig själv på ett dansgolv. Vad skulle kunna motivera mig till det förutom vapenhot..?

Mitt fredagsmys går ut på middag med clm och vrålaporna - sedan nå´n barnfilm med popcorn, sedan en lång löparrunda med ngt tungt i lurnarna ( Neurosis eller Isis ) sedan bara vara..eller pilla på clm om vrålaporna sover.

Går du på krogen ? Vad fan då för ? Vad får du ut av en bra kväll på krogen?

Kommentarer
Postat av: Nemi

För länge sen när vi gick ut på krogen så var det just förfestandet som var roligast, det blev senare och senare tider för bussen man var tvungen att passa och ibland kom vi inte iväg alls.Nu för tiden? Inte ofta man går ut, ut och äter gör vi däremot ganska ofta och gjorde även när barnen var små (och då skippade man finkrogen, tog med massa pyssel till ungarna så att dom inte blev uttråkade, pyssel som inte lät dvs inga blippbloppande gameboys....). Men ibland så är det kul att gå ut och dansa, då drar vi ett gäng tjejer och försöker hitta nåt med bra musik, stuffarmusik ;-) Men det är svårt att hitta nåt, hitta nåt ställe där man "passar in" antingen så är det bara yngel eller så är det överåriga överblivna raggdesperata fylltrattar. Som tycker att man är nån slags "fresterska" som bara är där för att dansa som dom kastat bort tid på när dom tvingat på en de obligatoriska två danserna......

Med mitt gamla jobb var det skitkul att gå ut med, vi dansade så svetten stänkte och slapp bli uppbjuden, jag jobbade bara med grabbar alla gillade att dansa. Hönan bland tupparna hahaha :)

2008-10-15 @ 16:20:59
URL: http://blogg.passagen.se/neeemi
Postat av: Klp

Kvinnor har säkert roligt på krogen.Enough said !

2008-10-15 @ 22:50:20
URL: http://kaffelattepappan.blogg.se/
Postat av: Nemi

Du är säkert den där surmulen som står och hänger i baren med dina bärs och blänger på oss bruttor som är uppe och stuffar för glatta livet :)

2008-10-16 @ 12:20:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0