Kort notis om 'Män som hatar kvinnor'

Efter all upphausning och propaganda kring den här rullen hade jag ingen lust att se den ö.h.t.  När en biochans uppenbarade sig plötsligt så ville hon se denna och jag ville se 'nå´t annat'..oklart vad , efterssom jag inte har någon koll längre. ( Jag vet inte vad bröderna Cohens senaste film heter och jag tror inte ens den gick upp på biograferna här hemma i dalhåla).

Pga bristande argument eller alternativ som jag kunde stå för vann hon så igår såg vi 'Män som hatar kvinnor'.

En sak som är bra med att ha riktigt låga förväntningar är att man inte blir besviken. I bästa fall positivt överaskad.

Jag hade väntat mig en film fylld av klyschor , PK-gegga nerkörd i halsen och överspelande svenska skådisar. Men varken Shanti Rooney , Jonas Karlsson, Ola Rapace , eller Mikael Persbrandt var castade till denna film (otroligt men sant). Istället fina bi-roller gestaltade av Ingvar Hirdvall , Eva Fröling m.fl. Skådisar som har integritet. Det genomsyrar filmen. Alla gjorde sina roller trovärdigt och med värme (kyla i vissa fall). ( Ola kan lära en del av sin hustru Noomi).

Den var 2,5 tim välgjord film och god underhållning. Se den gärna.

Enda haken med att se en film som den här är att den lockar den publik som aldrig går på bio. Tantgänget som sist såg Love Actually och före det , Titanic. De här 50+ tigrarna som tagit ett glas vin innan och INTE håller käften under filmen utan passar på att ha avdelningsmöte samtidigt.

Så..gå på bio sena måndagskvällar.


Kommentarer
Postat av: Rana

Haha, klockren iakttagelse om tanterna. Men de kan väl få finnas? snäll ikvällJag kommer inte att se den där rullen om jag inte blir inlurad på samma sätt som du, men av min man.:-/Ha en överjävligt mysig helg!

/R

2009-03-06 @ 22:11:43
URL: http://www.ranashorisont.blogspot.com/
Postat av: Peter Harold

Vill minnas att "Love actually" var en film som jag gillade. Och de bästa scenerna var väl de som var bortklippta...

;-)Är de pop-cornsprättande småglinen också frånvarande på måndagskvällar? Fy fan, vad grisigt det är efter en bioföreställning här. Man får vada fram i skräp när man går ut.

2009-03-06 @ 22:28:27
Postat av: Jenny

Jösses... Jag har tyckt att Ola och Noomi Rapace är så lika att jag utgått ifrån att de är syskon. Då fick jag lära mig nåt nytt nu.Själv är jag skeptisk till filmen, eftersom boken är så illa skriven - film är sällan bättre än böckerna de baseras på...

2009-03-07 @ 07:30:10
URL: http://himmelochord.wordpress.com
Postat av: Klp

Jenny:Tja det är väl en smaksak. Illa skriven vet jag inte..det är väl med litteratur som med musik. Olika stilar och uttrycksätt och olika kvalitet såklart. Ju mer man konsumerar ju högre krav ställer man. Titeln på din blogg avslöjar en storkonsument med höga krav.Filmen var bra och t.o.m mycket bra jämfört med annat svenskt. Det var oväntat.Harold: Sämsta tiden för bio är ju fredagskvällar. Fullt av ölstinna 16-åringar med laserpekare och keps och blippande mobiler. Måndagskvällar är det tomt. Min fru och jag hade en hel stor salong för oss själva när vi såg münchen för några år sedan. Vi hade kunnat pöka loss ohämmat om filmen varit trist :)Rana : Men släpp Let´s dance och ge den en chans:) Vad gillar du för filmer ?Har en bra helg med korvgrillning , öl , släkt och snowraceråkning . (och lite nikotin gör susen..)

2009-03-07 @ 14:43:44
URL: http://kaffelattepappan.blogg.se/
Postat av: Rosetta Stone

Your post is excellent. informative and interestingI would glad to see that you continue your informative work forever.Good job guys.gdit0y

2012-07-02 @ 21:49:03
URL: http://www.rosettastonespanishs.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0