blanketter

Känns som livet består av blanketter. Sitter nu på morgonkvisten med en ilsken blanket om pension o skit som skulle varit inne för en månad sedan. Jag skall försöka bestämma hur många basbelopp min familj ska få om jag avlider innan jag pensioneras. Ska de ha 1, 2, 3 eller fyra basbelopp? ( á 42800kr)

Hur många år ska dessa utbetalningar delas upp på , 5 - 15- 15 eller 20 år.

Om jag avlider innan min pension vill jag ju att de ska ha så mycket som möjligt såklart. Men då blir det dyrare och sämre pension om jag skulle råka överleva...

Fan vad knivigt. Ska jag ha högsta möjliga pension kan jag inte välja familjeskyddet men då gäller det att inte dö. Ska jag välja maximalt familjeskydd gäller det att jag dör innan pension.

Tar jag något 'mittimellan' blir ingen glad vare sig jag lever eller dör.

Jahapp...nu höll jag på att bestämma mig för att överleva till min pension. Men det känns lite snålt. Väljer jag o andra sidan  familjeskyddet kanske jag sitter där och lever o lever och spiller gröt över bröstkorgen tills pengarna är absorberade..

Hur ska man kunna ta ställning till sån´t här?

Förbannade valfrihet...

Tänka själv och tänka på sig själv

Är det inte rätt många som tycks likställa begreppet att tänka självständigt med att tänka egoistiskt? För mig är det inte riktigt samma sak iallafall. Det slår mig ibland när jag läser om folk som lämnar sin partner och väljer delad vådnad och hela baletten, för att få vara självständiga.

Självklart ska man separera om man mår dåligt i sin relation och det inte går att reparera, men då är det ju det som är problemet. Ja , jag tror jag tänker på Skugge (eller om det var någon annan gaphals-proffstyckare) och uppfattningen att man inte kan vara självständig i ett långvarigt partnerskap. Bara för att inte hon kunde det ?

Onödiga prylar

Fyllde år för ett par månader sedan och min mor gav mig en försenad födelsedagspresent i helgen. En mobiltelefon. Jag har tre sedan förut varav den jag använder är min jobbmobil. Hon hade vunnit denna på postkodslotteriet ( fått gratis) och den är fin, visst. Men helt onödig. Lika onödig som en extra näsa.

Jag skulle kunna sälja den billigt och köpa nå´t jag vill ha ( Jeans för 1099kr t.ex) men då vet jag att jag skulle bli tvungen att berätta det, efterssom de kommer fråga efter telefonen nästa gång vi ses. Det skulle göra henne besviken. " jaha - det dög inte".

De är bra på att ge mig dåligt samvete, mina föräldrar. Det är väl det de är bäst på. Frågan är om det är hos mig eller hos dem problemet ligger.

Till vardags

Det är ljusare men det är fortfarande vinter. Det snöar igen. Jag har skottat nära 3 ton snö senaste två dagarna och jag har ungefär 6-8 ton kvar. Kul att det kommer mer då...

Fläskjakten pågår för fullt sedan januari och tja..det går väl bra. Min grej är att tappa vikt s a k t a. 0,4kg/ vecka har jag räknat ut som lagom takt. Med den takten räknar jag med att långsamt ändra  mitt beteende och hålla bukfläsket i schack. Permanent.

Inga kurer, inga dieter, inga förhållningsorder annat än att äta m i n d r e men o f  t a r e och röra mig m e r a.

Tungt att jobba nu. Förresten , det är inte tungt än, det är ganska stimulerande förnärvarande, men all finanskris skapar
nya krav och mera piska än morot. Folk som tvingas sänka sina löner. Själv vill jag ha mera i lön. Ska jag jobba mera för mindre lön? Är sverige på väg att bli ett låglöneland? Kommer de med förutsättningarna flytta till andra länder i större utsträckning? Äh , nu blev det trist.

Jag gick och kollade kläder förra veckan. Hittade ett par snygga jeans. Inget märkvärdigt men snygga. Skulle sitta bra på mig. Skulle passa min personlighet. Kostade 1099kr.  Det finns inte en chans i helvete att jag kan lägga 1099kr på ett par jeans.

Hur har folk råd, frågar jag mig. Inser att de prioriterar annorlunda antagligen.

Det blev en full varuvagn på Willys istället. Det kostade ungefär lika mycket.

Kort notis om 'Män som hatar kvinnor'

Efter all upphausning och propaganda kring den här rullen hade jag ingen lust att se den ö.h.t.  När en biochans uppenbarade sig plötsligt så ville hon se denna och jag ville se 'nå´t annat'..oklart vad , efterssom jag inte har någon koll längre. ( Jag vet inte vad bröderna Cohens senaste film heter och jag tror inte ens den gick upp på biograferna här hemma i dalhåla).

Pga bristande argument eller alternativ som jag kunde stå för vann hon så igår såg vi 'Män som hatar kvinnor'.

En sak som är bra med att ha riktigt låga förväntningar är att man inte blir besviken. I bästa fall positivt överaskad.

Jag hade väntat mig en film fylld av klyschor , PK-gegga nerkörd i halsen och överspelande svenska skådisar. Men varken Shanti Rooney , Jonas Karlsson, Ola Rapace , eller Mikael Persbrandt var castade till denna film (otroligt men sant). Istället fina bi-roller gestaltade av Ingvar Hirdvall , Eva Fröling m.fl. Skådisar som har integritet. Det genomsyrar filmen. Alla gjorde sina roller trovärdigt och med värme (kyla i vissa fall). ( Ola kan lära en del av sin hustru Noomi).

Den var 2,5 tim välgjord film och god underhållning. Se den gärna.

Enda haken med att se en film som den här är att den lockar den publik som aldrig går på bio. Tantgänget som sist såg Love Actually och före det , Titanic. De här 50+ tigrarna som tagit ett glas vin innan och INTE håller käften under filmen utan passar på att ha avdelningsmöte samtidigt.

Så..gå på bio sena måndagskvällar.


brott & straff

Jag har varit i Gällivare idag. På hotellet bodde flera journalister från TV och jag uppmärksammade även en märkbart pressad barnfamilj. Vittnen, anhöriga till gärningsmannen eller offret, vad vet jag. Jag funderar kring Carolinfallet och den man som bragt henne om livet. Vad får en människa att mörda?

Rädsla!

Rädsla för vad?Att bli ertappad med rattfylla, att bli utesluten ur jaktlaget , att mista jobbet, att mista sitt anseende i samhället, bli utstött, sätta sin familj i svårigheter.

Vad hade hänt om gärningsmannen efter att ha knuffat Carolin , kört henne till sjukhus? Han hade blivit ertappad , åtalad för misshandel, mist jobbet, uteslutits ur jaktlaget, blivit omtalad i en liten ort...denna rädsla drev honom att köra runt med den kanske ännu levande kvinnan i en förvirrad färd för att tillslut skjuta henne.

Mannen hade lidit av depression och på grädde på moset,  alkoholmissbruk en tid.

Tänk om det var okej att vara deprimerad i vårt samhälle. Om man slapp bli stämplad som 'psykfall' när man blev sjuk i själen. Tänk om man istället för förakt och fördömande istället blev tröstad och stöttad av människor i omgivningen när man hamnade i svårigheter med alkohol t.ex. Då kanske färre människor skulle drivas att döda eller misshandla andra.

Allt med fallet carolin är tragik från början till slut.

Hasse Aro satt och åt frukost på hotellet i Gällivare i morse. Jag undrar om han kommer tala om 'ondskan' som slog till i Gällivare , på 'Efterlyst' på torsdag.....


PirateBay är en annan sida av rättvisan. Jag tar inte ställning men jag konstaterar krasst att när måläganden är rik ( som i detta fallet , amerikanska skivbolag) då finns det resurser till hur mycket förundersökningar som helst. Och straffen som yrkas blir hårda.

RSS 2.0