Sexualundervisning och gympa i skolan

Jag har tänkt på en grej. Skulle man inte kunna bygga en sexualundervisning som bygger på känslor och attityder istället för hur ett sköte ser ut , eller bilder på erigerade penisar? Om man istället koncentrerade sig på känslomässiga aspekter kunde man ju lära barnen att tänka sig för , respektera varandra, att inte kränka varandra , att sex väcker starka känslor och hur man kan hantera dem. Om man koncenterade sig på det istället för at dyvla på nå´n slags politiskt korrekt sexnorm så kunde ju alla barn delta. Utan att behöva göra avkall på sin religon. Jag menar..hur man ser ut mellan benen kan väl var och en få upptäcka , och vad som ska in var behöver nog inte heller illustreras. Att förstå och kunna hantera sina känslor är det enda som är viktigt.


Om pojkar och flickor simmar / gympar skilda från varandra så behöver inte någon flicka , mot sin vilja , visa sig avklädd och därmed bryta mot sin religion.


Klp for president!

Och nu , scandicfrukost

God morgon

Kommentarer
Postat av: ella_77

Tänk om flera kunde tänk som dig i denna fråga samt ha din roliga sköna humor

2008-03-13 @ 08:39:01
Postat av: Rana

Men det är ju så jobbigt och komplicerat och besvärligt med känslor. Vadå lära sig tänka själv och respektera varandra? Låter bara sååå flummigt. Nej, upp med en klinisk, schematiskt bild av en muff i genomskärning istället. Inget känslotrams, tack. Ordnung muss sein.

*duuh*

/Rana

2008-03-17 @ 09:14:55
URL: http://www.ranashorisont.se
Postat av: Jenny

Jamen eller huuuuur! Tänk om det dessutom skulle hända något verkligt omdanande - när nattgatorna inte längre skulle befolkas av hormonhöga ungkillar som fått hela sin praktiska sexualundervisning via Fibban eller vad fan de heter nuförtiden...

*garvar åt sinnebilden av den där "muffen i genomskärning" som vi väl alla tvingats rodna oss igenom* Tror att just det där kliniska, gör att kidsen har svårare att ta till sig det som sägs - det är DÅ det blir fnissigt och pinsamt och larvigt alltihop. Kidsen fattar ju också att det där bara är blaj i det stora hela. Sätt en handfull tonåringar i ett rum och låt dem prata om känslor och relationer, så tror jag att de har både det ena och det andra att tillföra och relatera till.

Men herregud, hur skulle det se ut - om skolan tog ungdomarna på allvar?!

2008-05-14 @ 11:36:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0