Julen

Jag vet inte vart jag ska börja. Det brukade ju vara så lätt det här, att uttrycka sig i ord. Julen är i varjefall inte min kompis. Den är rent av läskig. Dyra leksaker till barn som inte uppskattar dem, som egentligen bara vill ha vår tid en stund eller lite lugn o ro. Istället drar vi iväg dem halva riket för att vi vill låta dem träffa sina släktingar. Vi trotsar vår influensa och åker febriga och trötta och väl på plats blir julen precis som jag befarat. Barn som är oroliga pga föräldrar som inte orkar och faster som inte har något tålamod. Det blir en heldags hyschande, vädjande och hotande. Sedan kommer tomten med paket som barnen inte får leka med får det låter för mycket. Sedan sitter min far och pratar med alla utom mig för det har han aldrig gjort. Fråga mig inte varför. De enda gångerna han har pratat under min barndom är när jag tagit hem kompisar. Då har han pratat. Med dem. Så var det då , så är det nu.

Om några månader har jag glömt detta och återigen fått för mig att jag behöver träffa mina föräldrar innan de blir gamla o sjuka. Så blir det likadant igen.

- Jaha..fine barn de har du...i allefall..

F.ö är jag mest skit.

http://www.youtube.com/watch?v=dhlqFTKeIRA


Mansfällan

Jag hade ett tråkigt arbete. Det gav ingen stimulans och jag kunde sköta det med vänsterhanden. Det gav mig tid att göra annat. Diskutera. Utveckla resonemang. Debattera. Fundera , tänka , pröva ideér och resonemang.

Nu har jag ett mera 'normalt' jobb. Folk förväntar sig saker av mig, på riktigt. Jag beslutar och prioriterar det mesta själv i mitt arbete. Det ger stimulans men ingen tid för att "Diskutera. Utveckla resonemang. Debattera. Fundera , tänka , pröva ideér och resonemang"....det pågår kravaller i Malmö och allt jag orkar yttra är ett 'jasså'..

Jag har gått i mansfällan. Slav under budget och forecasts. En tyst grå skugga i lamullströja.

Tupplur

Jag börjar känna mig som när jag låg i lumpen. Jag kan somna vartsomhelst närsomhelst. Lättast att somna är det framför bolibompa. Barnen tycker jag är tråkig och när jag vaknar har de gått därifrån. Jag kanske snarkade också.

Överallt är alla julstressade och jag med och inga julklappar har jag köpt jag heller och ingen tid till det har jag o bla bla bla. Om lite drygt en vecka är det iaf över. Då blir det nyårslöftesblabla ett tag innan vi alla ska bränna fett och vara panka i två månader. Se´n kommer vårkänslorna och beach2009. Se´n kommer semestersexastrot och ..nä..jul var det ju ja.

En konstig sak. Den här bloggen har ungefär 7 läsare. Därför blir jag lite förvånad att jag igår hade 511 läsare..och 28 idag..vaaeh..va?

Politruck

Jag skriver för mycket om politik. Nu skiter vi i det.


Man kan faktiskt det. Skita i det.

Unken populism

Oppositionen vill att staten skall 'stödköpa' volvo och saab. Såklart. Efterssom regeringen är lite förnuftigare än så kan ju oppositionen göra det till Alliansens fel att volvo och saab nu är i kris.

Men innan ni svär över Reinfeldt så kan ni komma ihåg att det var ett annat styre i sverige 1999 när Ford köpte volvo och på den tiden var den socialdemokratiska regeringen positiv.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/9901/29/volvo3.html

(Läste en annan artikel från 1999 och där var Carl Bildt kritisk till affären- "Besluten kommer tas utanför sverige" , menade han. Då var han bakåtsträvande och mossig. 1999.)

Volvo tycker jag är ett misskött företag. Den uppfattningen har jag fått som kund till volvo. De gånger jag kommit i kontakt med volvos verkstäder har jag mötts av nonchalans, rejält saltade fakturor och rätt dyra delar. Då har jag ändå kört volvos äldre bilar , 940:ior. När man får påpeka och tjata om att delarna till en äldre volvo ingår i volvos egen 'Nice price'-kategori , då blir man trött. De har varit långt ifrån den helylle bild av svensk kvalitet som de vill sälja in.

De jag känner som köpt en Ny volvo har fått vänta upp till 7-8 månader på sin bil. Bilar som varit 2-3 år gamla dras med allvarliga fel som skeva fälgar och hjul som inte går att ställa in riktigt. Det får till följd att bilen dras med vibrationer och kass väghållning.

Volvo behöver en makeover. Man kan tillexempel på nytt börja tillverka robusta familjebilar med god funktionalitet så som det brukade vara med volvo. En fyrhjulsdriven familjebil som inte kostar en halv miljon t.ex. Då behövs det något annat en brackiga amerikaner vid rodret.


RSS 2.0