Bevara äktenskapet

Äktenskap är bra. Stabila förhållanden är bra och något att eftersträva. Barn mår bra av stabilitet. Att gifta sig är att visa att man menar allvar med sin relation. Att man avser skapa ett stabilt liv med allt vad det innäbär i krassa saker som lån & skulder och ansvar för barn och deras uppfostran.

Två vuxna människor som älskar varandra och vill bygga ett stabilare fundament genom äktenskapslöften är något viktigt och fint. Något samhället bör värna om.

Vad dessa två vuxna har för kön är inte viktigt. Det är av helt underordnad betydelse. Vi har inte längre ett samhälle där 'reproduktion' är av största vikt. Vi har ett samhälle där vi måste ta hand om alla barn som redan finns. Som behöver två stabila vuxna , som vill satsa på ett stabilt liv tillsammans.

Vakna för helvete, släpp onödiga debatter som homoäktenskap. Att förbjuda homoäktenskap är lika korkat som att förbjuda kvinnliga läkare eller skolor som är gula.

Kommentarer
Postat av: karin

Kan bara hålla med. Det känns som att vi borde gått vidare för länge sen?
Å andra sidan kanske sånt här är symtom på att vi vägrar diskutera saken. Ungefär som när Sverigedemokraterna nästlade sig in...

2007-10-24 @ 22:12:11
URL: http://blogg.passagen.se/biffboff
Postat av: heaven

Är äktenskap ett mer stabilt fundament än andra familje'sorter'?

2007-10-25 @ 11:00:46
Postat av: Klp

H: Äktenskap är en stabilt fundament som bör vara öppet för alla som vill att ingå, oavsett kön.

Stabilare än andra....? Juridiskt sätt är det bra att vara gift om den ene avlider eller om man vill skiljas. Det där vet du.

Rent känslomässigt är det individuellt hur stabilt det är.

Doh!

2007-10-25 @ 11:25:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0